Το ΚΚΕ στη Βουλή για την άμεση στελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και αναβάθμισή του σε Ογκολογική Κλινική



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Άμεση στελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και αναβάθμισή του σε Ογκολογική Κλινική.

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 6222/07.03.2019, για την άμεση στελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και αναβάθμισή του σε Ογκολογική Κλινική, η οποία παραμένει αναπάντητη από το Υπουργείο παρόλο που έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Άλυτο παραμένει μέχρι σήμερα το πρόβλημα στελέχωσης και λειτουργίας του ογκολογικού τμήματος του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης, το οποίο έχουμε αναδείξει με σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (αρ. πρωτ. 471/17-10-2017 και αρ. πρωτ. 3487/3-2-18), χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, αντίθετα η κατάσταση έχει χειροτερεύσει.

Συγκεκριμένα η μονάδα χημειοθεραπείας είναι μοναδική στη Δυτική Μακεδονία και εξυπηρετεί ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα λειτουργεί με μια γιατρό ογκολόγο, η οποία εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 30 ασθενείς καθημερινά για χημειοθεραπείες και ότι άλλο απαιτείται, χωρίς να καλύπτεται η δεύτερη θέση οικολόγου όπως προβλέπεται από το σημερινό ελλιπές οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία (Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα) επιβαρυνόμενοι οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά. Ενδεικτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία του νοσοκομείου που δείχνουν ότι από το 2011 υπάρχει σταδιακή αύξηση εξυπηρετούμενων καρκινοπαθών που φθάνει το 2017 σε αριθμό 2729 χημειοθεραπείες και τους 2924 νοσηλευθέντες ενώ για το 2018 δείχνουν ότι έχουν εξυπηρετηθεί αντίστοιχα 1595 και 1713 καρκινοπαθείς.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

Όχι μόνο να γίνει η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του σημερινού ελλιπούς οργανογράμματος, αλλά και να προχωρήσει την απαραίτητη αναβάθμιση της σημερινής μονάδας χημειοθεραπείας σε Ογκολογική Κλινική με την πρόσληψη μονίμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων;

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.