Ο Λάζαρος Μαλούτας για το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη



Είναι απολύτως κατανοητό ένας Πρωθυπουργός να επιθυμεί να βοηθήσει έναν κομματικό υποψήφιο προεκλογικά, έστω και αν αυτό ανατρεπει τα περί ανεξάρτητου συνδυασμού, με επαναλαμβανόμενη εξαγγελία, χωρίς να υπάρχει καμμία απολύτως απόφαση αρμόδιου οργάνου και της οποίας ο ορίζοντας υλοποίησης ειναι πολυετής.

Είναι όμως εντελώς ακατανόητο να σπεύδουν μερικοί να αναδεικνύουν αυτό το γεγονός σαν “ευκαιρία”, όταν:

Δεν ξέρουν το πολεοδομικό καθεστώς της έκτασης του στρατοπέδου σήμερα

Δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες, τους χρόνους και τις προϋποθέσεις κάτω απο τις οποίες μπορεί μια τέτοιου είδους εξαγγελία να υλοποιηθεί

Δεν ειναι ενήμεροι για τις προβλέψεις του υπό εκπόνηση νέου ΓΠΣ, το οποίο παραμένει ξεχασμένο ολόκληρη την τρέχουσα δημοτική περίοδο

Εμείς υπενθυμίζουμε στους πολίτες, γιατί σε αυτούς απευθυνόμαστε, αποσπάσματα του σχεδιασμού μας που είναι πολύ συγκεκριμένος:

Με βάση λοιπόν το υπό εκπόνηση ΓΠΣ, σύμφωνα με αποφασεις του δημοτικού συμβουλίου που εισηγηθήκαμε και επιβραβευτήκαν από τους πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα του Κοβεντάρειου και έχουν δημοσιοποιηθεί, η περιοχή από το Δρίζειο μέχρι και το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων ορίζεται ως ειδική περιοχή ανάπλασης – ανάδειξης όπου προβλέπεται η λειτουργία του Δήμου και των δημοτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με δραστηριότητες πολιτισμού, ελεύθερου χρόνου αναψυχής και αθλητισμού.

Η περιοχή του στρατοπέδου Μακεδονομάχων εντάσσεται στην Πολεοδομική Ενότητα 4, η οποία είναι η ζώνη των κεντρικών λειτουργιών της πόλης της Κοζάνης και περιλαμβάνει τις παλιές Πολεοδομικές Ενότητες Δ, Ε, Ι και τμήματα των παλιών Πολεοδομικών Ενοτήτων Ζ και Θ . Είναι η περιοχή που συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των κεντρικών λειτουργιών και τις περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες της πόλης (Δημαρχείο, οι δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες, επιχειρήσεις, τράπεζες, κλπ.)

Το στρατόπεδο Μακεδονομάχων θα αναπτυχθεί ως Κέντρο Διοίκησης (Δήμος – δημοτικές υπηρεσίες), Πολιτισμού και Αναψυχής, με χρήσεις όπως εμπορικά καταστήματα, γραφεία, τράπεζες, διοίκηση, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι συνάθροισης κοινού, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α

Η ΕΝΟΤΗΤΑ έχει σχεδιασμό για κάθε σημείο του Δήμου, σχεδιασμό που πατά στο ρεαλισμό, την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του τόπου.

Και επειδή κάποιοι συνεχίζουν να ενοχλούνται απο το γεγονός οτι προβάλλουμε το έργο μας πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς δεν κρύβουμε τη διαδρομή μας, είμαστε περήφανοι για το εργο μας.

Ο συνδυασμός της ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελεί μια ισχυρή ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία και την ανανέωση και αποτελεί εγγύηση για τον μέλλον του δήμου και των συμπολιτών μας.

Γιατί στα δύσκολα όλοι στους έμπειρους προσφεύγουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.