Παρέμβαση του Β. Σημανδράκου για το στρατόπεδο Μακεδονομάχων – Επίσκεψη του συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά» σε κοινότητες της Ελίμειας



Μα για τίποτα δεν έχουν πρόγραμμα;

Μια από τις βασικές μας αρχές είναι πως είναι προτιμότερο να είσαι προετοιμασμένος για μια ευκαιρία και να μην την έχεις παρά να έχεις μια ευκαιρία και να μην είσαι προετοιμασμένος.

Τόσο η νυν Δημοτική Αρχή όσο και η μείζονα αντιπολίτευση γνώριζαν, όπως και η κοινωνία, πως ήταν ζήτημα χρόνου να παραχωρηθεί μέρος του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο Δήμο Κοζάνης. Είναι δυνατόν, να μην έχει κανείς τους πρόγραμμα για την αξιοποίηση του χώρου που μας παραχωρείται;

Στη μία σελίδα στο διαδίκτυο που διαθέτει η Δημοτική Αρχή για πρόγραμμα, αναφέρει για την αξιοποίηση του στρατοπέδου: «Ολοκλήρωση μεταβίβασης και αξιοποίηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων». Έτσι γενικά κι αόριστα. Καλά, για το συνδυασμό του κ. Μαλούτα δεν το συζητάμε, δεν υπάρχει καν δημοσιευμένο πρόγραμμα, πόσο μάλλον πρόταση για αξιοποίηση του στρατοπέδου. Ίσως να νομίζουν πως ο απολογισμός έργων προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και Δημάρχου επαρκεί για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της νέας εποχής. Όμως, είναι δυνατόν, για δεύτερη φορά να διεκδικούν κάποιοι να τους εμπιστευτούν οι πολίτες για το μέλλον τους και να μην είναι προετοιμασμένοι; Για δεύτερη φορά;

Στο πρόγραμμα που καταθέσαμε και είναι δημοσιευμένο και προσβάσιμο στους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας μας, περιλαμβάνουμε τρεις προτάσεις αξιοποίησης του χώρου που παραχωρείται, κι αυτό διότι ο αστικός ιστός της Κοζάνης αναπτύσσεται και προς τα δετικά: α) Διερευνούμε τη δυνατότητα χωροθέτησης του νέου Νοσοκομείου, πράγμα που θα το δείξει σχετική μελέτη, β) εναλλακτικά εξετάζουμε τη δυνατότητα χωροθέτησης ενός Κέντρου Αποκατάστασης και γ) μελετούμε την δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα ενός κολυμβητηρίου με πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών, ώστε ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί όπως του πρέπει και να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υποδομών κοινωνικής πρόνοιας και αθλητικών εγκαταστάσεων μαζί με το ΔΑΚ στη δυτική είσοδο της πόλης.

Αν οι ανάγκες και τα προκείμενα άλλων εποχών ήταν η ανάπτυξη πάρκων, και μάλιστα με χρήματα του Τοπικού Πόρου, σήμερα το διακύβευμα είναι η ανάπτυξη υποδομών, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η καταπολέμηση της ανεργίας. Και για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται πολλή προετοιμασία και δουλειά.

Κι αυτή είναι η διαφορά μας με την παλιά νοοτροπία. Ότι έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για την Κοζάνη. Ότι σεβόμαστε και τους φορολογούμενους και τους ανέργους. Ότι είμαστε εδώ για να πάμε όλοι μαζί με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου το Δήμο μας εκεί που του πρέπει: μπροστά.

Επίσκεψη σε κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» του Ευάγγελου Σημανδράκου σε κοινότητες της Κοζάνης και της Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας, μεταξύ άλλων στην Καρυδίτσα, Κρόκο, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Κήπο, Κεσαρειά. Ο άξονας αυτός αποτελεί για μας έναν τόπο με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα και στα οπωροκηπευτικά. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών και των αρδευτικών δικτύων με στόχο την τόνωση της παραγωγής. Μεταξύ άλλων εκπονούμε δράσεις πιστοποίησης και προώθησης των προϊόντων ενώ προβαίνουμε και στην τεχνική στήριξη και ενίσχυση των νέων αγροτών.

Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης πολιτικής για τη Δημοτική Ενότητα Ελίμειας. Στο πρόγραμμά μας επίσης περιλαμβάνουμε πρόταση για καθετοποιημένη παραγωγή και επεξεργασία του κρόκου με στόχο να μένει όλη η υπεραξία του προϊόντος στην περιοχή μας και να μην την εκμεταλλεύονται σε τρίτες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό προσελκύουμε επενδύσει στον κλάδο της κοσμετολογίας και της ιατρικής εφαρμογής του κρόκου. Τέλος, όπως με λύπη διαπιστώνουμε, οι περιοχή αυτή, όπως και όλες οι Δημοτικές Ενότητες, είναι ξεχασμένες από τις Δημοτικές Αρχές. Θα επιμείνουμε στην ανάπτυξη των υποδομών, της τηλεθέρμανσης, των δικτύων, των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην καθαριότητα, το φωτισμό, τις εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες. Παντού. Σε κάθε άκρη του Δήμου μας. Δεν υπάρχουν για εμάς πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.