Το μεταναστευτικό και η θέση της Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Εδώ και χρόνια έχουν γίνει συγκεκριμένες προσπάθειες από εκάστοτε κυβερνήσεις να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στη Δυτική Μακεδονία, φυσικά ανεπιτυχώς. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την άρνηση της τοπικής κοινωνίας να φιλοξενηθούν στην περιοχή μας, αλλά στο ότι η περιοχή μας δεν έχει τις προϋποθέσεις, σε κάθε περίπτωση, να δεχθεί τόσους ανθρώπους στην περιοχή, αφού οι δομές της είναι ανύπαρκτες έως υποτυπώδεις.

Σε καμία περίπτωση η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει φυλακή ψυχών, σύγχρονο κολαστήριο ανθρώπων, όπως τα υπόλοιπα κέντρα μεταναστών ανά τη χώρα, που προφανώς όλοι γνωρίζουν τις άθλιες συνθήκες. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην περιοχή μας αν θα είχαμε ένα κέντρο μεταναστών, χωρίς γιατρούς, χωρίς επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς δομές, χωρίς επαρκές σχέδιο με καιρικές συνθήκες που είναι πολύ χειρότερες από την υπόλοιπή Ελλάδα. Βάσει αυτών των παραπάνω δεδομένων δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία.

Για την προσωρινή τους φιλοξενία σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, το λογικό είναι η παραμονή κάποιων ανθρώπων για λίγες ημέρες σε συνθήκες άρτιες και επαρκείς, εφόσον φυσικά συμφωνεί η τοπική κοινωνία και τα άτομα που φιλοξενούνται σέβονται και υπακούουν στους όρους και τους κανόνες της συγκεκριμένης κοινωνίας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράσσεται η γαλήνη και η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας. Γι΄αυτό και με την ολιγοήμερη παραμονή των φιλοξενούμενων δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση αν μέσα στους μετανάστες υπάρχουν κακοποιά στοιχεία η πολιτεία οφείλει να τους απομακρύνει τάχιστα, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος φιλοξενεί τους μετανάστες για λίγες μέρες, ώστε να προωθηθούν στα κέντρα μεταναστών ανά τη χώρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Δυτική Μακεδονία δεν είναι μια περιοχή που δεν αποδέχτηκε μετανάστες, όμως πρώτιστο είναι να διασφαλίζεται η αρμονία όλων.

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

73 Shares

3 σχόλια στο άρθρο “Το μεταναστευτικό και η θέση της Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Μπορείτε να μας πείτε ένα μέρος στη χώρα μας,που πληρεί τις προϋποθέσεις για μια ειρηνική και αρμονική -σε σχέση με τους ντόπιους- διαμονή,για τους μετανάστες;ΕΝΑ μόνο.

    1. ΚΑΝΕΝΑ! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΥΘΗΜΗΤΟΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.