Ένοχοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των δύο μεγάλων κλοπών σε επιχείρηση γουναρικών στην Καστοριά

Με ομόφωνη απόφασή του και κατά πλήρη αποδοχή της προτάσεως του Εισαγγελέως Εφετών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας κήρυξε ενόχους τους δυο κατηγορούμενους που συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε ποινική δίκη για την γνωστή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που τέλεσε τις δυο διακεκριμένες κλοπές σε βάρος της γουνοποιητικής επιχείρησης «MARCO VARNI».

Η διαδικασία στο ακροατήριο ξεκίνησε χθες στις 9 π.μ. και ολοκληρώθηκε σήμερα περί ώρα 17:00 μ.μ. Κατόπιν της κατάθεσης επτά μαρτύρων και της ανάδειξης πλήθους αποδεικτικών στοιχείων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ενόχους τους δυο κατηγορουμένους για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών και τον ένα από αυτούς ένοχο για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από τη δεύτερη χρονικά κλοπή (του 2017) στο πλαίσιο της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ποινές αυτές εκτελέστηκαν άμεσα καθώς απορρίφθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων για χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα στις εφέσεις.

Την παθούσα εταιρία «MARCO VARNI», η οποία παρίσταται από την αρχή της διαδικασίας ως πολιτικώς ενάγουσα εκπροσώπησαν ως συνήγοροι ο κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος (Δικηγόρος Αθηνών) και ο κ. Ιωσήφ – Λάζαρος Χατζητιμοθέου (Δικηγόρος Καστοριάς) οι οποίοι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Με τη σημερινή απολύτως θεμελιωμένη και δίκαιη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη παραμένει θεματοφύλακας της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών της χώρας μας. Μετά τις συστηματικές και υποδειγματικές έρευνες και ενέργειες των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς έγινε το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα ως προς την εξιχνίαση της υποθέσεως και της εξάρθρωσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και αποτροπής κάθε επίδοξης εγκληματικής οργάνωσης που επιβουλεύεται την ιδιοκτησία των πολιτών και εν γένει τη διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Από το oladeka.com

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 
 

13 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.