Ο Λάζαρος Μαμάτσιος υποψήφιος με τον Κώστα Κύργια και τον συνδυασμό «Αδέσμευτοι Πολίτες»



Φίλες και φίλοι,

Συμμετέχω και εγώ ως υποψήφιος σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές, με τον συνδιασμό του Κώστα Κύργια για τον Δήμο Κοζάνης.

Άλλος ένας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος!!

Για όσους δεν με ξέρετε είμαι Μουσικός παραγωγός /συνθέτης και σολίστας. Η μουσική έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου από πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα εργάζομαι και στον χώρο της ειδικής αγωγής, όπου με τις δυνατότητες της μουσικής σαν εργαλείο, ενισχύω την αυτοπεποίθηση παιδιών με ιδιαιτερότητες, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις ικανότητες τους.

Ένα αντικείμενο που πιστεύω, πως σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη μου προσφέρει πολλά και προσπαθώ και εγώ όσο μπορώ να είμαι αντάξιος του.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Κοζάνης από γονείς Κοζανίτες, παιδί τρίτεκνης οικογένειας. 21 χρόνων. Παιδί της κρίσης, μια λέξη με την οποία μεγάλωσα και την κατάλαβα από λόγια των μεγαλύτερων, μια που τις “Καλές εποχές” δεν τις πρόλαβα.

Το ζω όμως τώρα πολύ έντονα στην καθημερινότητα μου. Ότι προσπάθεια κι αν κάνω, όσο χρόνο και δουλειά, όσες γνώσεις, ταλέντο και ψυχή να διαθέσω, αυτό που στο τέλος εισπράττω είναι καλά σχόλια και επαίνους αλλά από μια αγορά φοβισμένη, ανασφαλή, σχεδον ανύπαρκτη όπως και προτροπές του τύπου: Σήκω φύγε από Κοζάνη, πηγαίνε εδώ, πήγαινε εκεί γιατί εκεί έχει αυτό κι εκεί έχει το άλλο.

Μέσα σε αυτό το κλιμα, βλέποντας τους φίλους μου έναν έναν να φεύγουν σε χώρες της Ευρώπης, μου δώθηκε κάποια στιγμή η ευκαιρία να ζητήσω από έναν άνθρωπο με μεγάλη πείρα και γνώσεις στα οικονομικά, να μου εξηγήσει, αν γίνεται, με απλά λόγια χωρίς συνθέτες έννοιες και ανώτερα μαθηματικά, τι είναι αυτό που ζούμε και γιατί συμβαίνει. Η απάντηση που πήρα ήταν δύο λέξεις σε μια σχεση:

Τιμή = Αξία
Όταν το ” = ” έχει την έννοια της “ισότητας”, μιλάμε για μαθηματικά.
Όταν το ” = ” έχει την έννοια της “ανάθεσης”, μιλάμε για οικονομικά.

Δύο λέξεις και ένα σύμβολο ήταν αρκετά για να πατήσουν μέσα μου τον διακόπτη “Πολίτης ON’.

Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο.

Σε αυτούς που παράγουν αξίες ( προϊόντα, τέχνες, τεχνολογία, πολιτισμό…)

Σε αυτούς που διαμορφώνουν τιμές (αγορές, τράπεζες, κέντρα αποφάσεων…)

Σαν μουσικός όμως, όπως και οι περισσότεροι ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Είναι μεγάλη η χαρά της δημιουργίας και αμέτρητη η ευχαρίστηση οταν βλέπεις τους καρπούς των προσπαθειών σου να παίρνουν δρόμους και να ταξιδεύουν μαζί με τις ψυχές που αγγίζουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να δημιουργούν και αυτό που κάνουν να βρίσκει ανταπόκριση. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

Και για να υπάρξει ισορροπία δεν πρέπει, όταν από τη μια μεριά το ένα μέρος είναι από την φύση του ενεργό, το άλλο να είναι παθητικό και απλά θεατής και δέκτης αποφάσεων και εξελίξεων.

Το αποτέλεσμα είναι πλέον με το χειρότερο τρόπο γνωστό σε όλους μας.

Μια και μόνο λέξη, “ΑΠΑΞΊΩΣΗ”
Η απαξίωση σκεπάζει την λογική.
Η απαξίωση κρύβει το φώς.
Η απαξίωση παραμορφώνει τον ορίζοντα.

Φίλες και φίλοι πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι και ειδικά η γενιά μου. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό.

Δεν πρέπει απλά να ζούμε στην Κοζάνη. Πρέπει να αξίζει να ζούμε στην Κοζάνη. Πρέπει να εξελισσόμαστε, να δημιουργούμε, να μεγαλώνουμε, να είμαστε υγιής, να ερωτευόμαστε, να οραματιζόμαστε, να κερδίζουμε, να περνάμε καλά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να τα ισοπεδώσει όλα για να τα ξαναφτιάξει όπως πιστεύει αυτός σωστά. Αυτός είναι ο ορισμός του φασισμού. Εμείς όλοι θα αποφασίσουμε αν θα γκρεμίσουμε και τι θα χτίσουμε με σεβασμό προπάντων στην ιστορία μας και την καταγωγή μας, δύο έννοιες που πληγώθηκαν βαριά από ένα “κουρελόχαρτο”.

Πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το μόνο που έχει απομείνει για να δραστηριοποιηθούμε και να γίνουμε πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος στο οποίο υπάρχουμε.

Ένας φίλος μου που σπουδάζει ψυχολογία, λέει ότι είμαστε φτιαγμένοι από αυτό που υπάρχει γύρω μας. Και αυτό που υπάρχει γύρω μας είναι αυτό που δίνει τιμές στις αξίες που καθορίζουν την ποιότητα και το επίπεδο της ζωής μας, καθώς και την ελευθερία μας.

Σας καλώ λοιπόν όλους να στηρίξετε τον συνδιασμό μας τους ‘ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ’ με επικεφαλή υποψήφιο Δήμαρχο τον ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΓΙΑ.

ΑΔΈΣΜΕΥΤΟΙ = χωρίς ΔΕΣΜΆ. Μακριά από κόμματα και κέντρα αποφάσεων που δεν ξέρουν καν που είναι η Κοζάνη και τι ανάγκες έχει ο κόσμος της.

Δεν αρκεί μόνο η ψήφος σας.

Πάρτε μαζί σας γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες, όρεξη και αισιοδοξία. Αυτά θα γίνουν τα εργαλεία, αλλά και τα όπλα μας.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Τελειώνω με κάτι από τα παλιά…
ROLLING STONES

No, you can’t always get what you want
You can’t always get what you want
You can’t always get what you want
But if you try some time you find
You get what you need.

Λάζαρος Μαμάτσιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.