Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς για την έναρξη της δίκης στην Κοζάνη της υπόθεσης των δυο μεγάλων κλοπών γουναρικών σε βάρος επιχείρησης



Mε αφορμή την έναρξη του ποινικού Δικαστηρίου, την Δευτέρα 13-05-2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Εφετείο Κακουργημάτων στην Κοζάνη, για την γνωστή υπόθεση των δυο μεγάλων κλοπών γουναρικών που έλαβαν χώρα σε βάρος της επιχείρησης «MARCO VARNI», τον Οκτώβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του προς την επιχείρηση.

Οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από συστηματικές έρευνες και ενέργειες των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και πλέον αποδίδονται σε εννέα τουλάχιστον άτομα, Σερβικής καταγωγής, οι πολύ σοβαρές κατηγορίες της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών κλοπών, της τέλεσης των προαναφερόμενων δυο κακουργηματικών κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και της κατάρτισης και χρήσης πλαστών εγγράφων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και παραπέμπονται στην προαναφερόμενη δίκη τα δυο από τα εννέα μέλη της οργάνωσης.

Η μεθοδικότητα, η οργάνωση, ο σχεδιασμός, τα ιδιαίτερα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, ο τρόπος που εκτελέστηκε η κλοπή, η φυγάδευση των γουναρικών από πολυμελή οργάνωση ατόμων καθώς και οι τεράστιες ποσότητες των γουναρικών που αφαιρέθηκαν από την ανωτέρω επιχείρηση και μάλιστα δυο φορές σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στις τάξεις των γουνοποιών.

Ο κλάδος της γούνας και το σύνολο των γουνοποιών, πέραν από τις μεγάλες δυσκολίες της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, καλούνται καθημερινά να λαμβάνουν μέτρα υψηλής προστασίας προκειμένου να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους υψηλής εγκληματικότητας συμπεριφορές.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πολιτείας και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την απονομή δικαιοσύνης στα στυγερά αυτά εγκλήματα θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας σε φυσιολογικά επίπεδα για ολόκληρο τον κλάδο της γούνας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.