Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή 6 σχολείων στην κεντρική πλατεία Κοζάνης



ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«Kι αν ήσουν εσύ;»

ΕΞΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
«συν – εργάζονται, συν – διαλέγονται, συν – υπάρχουν, συν-κινούν»

KOZANH, Σάββατο 11 Μαΐου 2019, 12 μ. Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με σχολεία του Νομού Κοζάνης, διοργανώνουν Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ώρα 12.00 μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». 50 μαθητές και μαθήτριες διάφορων σχολικών βαθμίδων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος οργανώνουν μία γιορτή για τον σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας, της αρμονικής συνύπαρξης, της ανάπτυξης της συλλογικότητας εκφράζοντας την υποστήριξή τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και θέτοντας το ερώτημα «Κι αν ήσουν εσύ;» με τρόπους που μόνο τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να το κάνουν.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ
Μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης, το Γυμνάσιο Γαλατινής, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης

Οι εκπαιδευτικοί: Σπυριάδου Αλεξία, Ξανθίππη Τσίτσα, Θεοδωρίδου Αλεξία, Παπαδημητρίου Ιωάννη, Δινοπούλου Ελένη, Δεληαγγέλου Μαργαρίτα, Μαυρομάτη Αικατερίνη, Φάσσα Θεοδοσία, Σιαλβέρα Ελένη, Γοράντη Βενετία, Βουλογεώργου Αθανασία, Μπλιούμης Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδου Σεβαστή, Άννα Γκατζόφλια, Αικατερίνη Γκαντιά, Μαργαρίτη Σοφία, Πουταχίδου Μαρία.

Υποστήριξη σχολείων – Συντονισμός: Αφροδίτη Μαδίκα, Άννα Δουγαλή
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Πληρ.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

Με την Υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.