Πρόεδρος της Νεράιδας Ξενοφών Βαΐζογλου: «Σε καμία περίπτωση δεν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες ή μετανάστες στην Νεράιδα»



Με αφορμή τα δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δηλώνω πως σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες στην Νεράιδα.

Τη διαβεβαίωση της ΜΗ φιλοξενίας έδωσε ο επιχειρηματίας ενοικιαστής του ξενοδοχείου , σήμερα το μεσημέρι στους κατοίκους και καταστηματάρχες της Νεράιδας.

Επίσης ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης με ενημέρωσε πριν από λίγο, ότι ο επιχειρηματίας τον διαβεβαίωσε και τον ίδιο κατηγορηματικά, πως δεν θα φιλοξενήσει στην Νεράιδα πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες.

Το γραφείο του αρμόδιου υπουργείου, μετά από τηλεφώνημα, με ενημέρωσε πως δεν έχει προγραμματισθεί φιλοξενία σε καταλύματα της Νεράιδας.

Η Νεράιδα είναι το τουριστικό στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, ιδίως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μέρα με την μέρα αυξητική τάση επισκεψιμότητας.

Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να την υποβαθμίσει.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

7 σχόλια στο άρθρο “Πρόεδρος της Νεράιδας Ξενοφών Βαΐζογλου: «Σε καμία περίπτωση δεν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες ή μετανάστες στην Νεράιδα»

  1. Και καλά θα κάνετε γιατί θέλουν να σας χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι, ακούγετε ότι άλλοι εκεί στην γειτονιά σας ανταλλάξανε την δημιουργία κέντρου μεταναστών με καρέκλες.
    Επ’αυτού το γραφείο τουρισμού της περιφέρειας έχει να κάνη κάποιο σχόλιο?

  2. Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.
    15 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ!!!
    ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!

      1. κι εσυ ρατσιστης! που το ξέρεις ότι είναι λαθρομεταναστες? τους ειδες και δε σου γεμισαν το ματι? ελεος..

        1. λαθρομετανάστης ο [laθrometanástis] Ο10 θηλ. λαθρομετανάστρια [laθrometanástria] Ο27 : αυτός που μεταναστεύει λαθραία σε μια άλλη χώρα, που δεν ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες μετανάστευσης.

          μετανάστης ο [metanástis] Ο10 θηλ. μετανάστρια [metanástria] Ο27 : αυτός που έχει μεταναστεύσει, ιδίως με κίνητρο την εργασία: Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία / στις HΠA / στην Aυστραλία.
          [λόγ. < αρχ. μετανάστης· λόγ. μετανάσ(της) -τρια (πρβ. σπάν. μσν. μετανάστρια)]

          ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????

  3. Τίθεται το ερώτημα, αν οι αλλοδαποί που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες. Η απάντηση είναι ότι μέχρι να αποδείξουν ότι στο πρόσωπό τους συντρέχουν οι προϋποθέσεις αναγνώρισης ως πρόσφυγα, δηλαδή ότι έφυγαν από τη χώρα τους και ήλθαν στην Ελλάδα επειδή δικαιολογημένα φοβούνταν ατομική δίωξη, είναι λαθρομετανάστες. Μάλιστα, η καταχρηστική απόδοση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε πρόσωπα που δεν το δικαιούνται – με πολιτική απόφαση που στηρίζεται σε διεθνιστικές ιδεοληψίες και όχι στο γράμμα και το πνεύμα των διεθνών συμβάσεων – ακυρώνει τον σκοπό θέσπισής του, που είναι η προστασία των προσφύγων και όχι η προώθηση της λαθρομετανάστευσης, και προσβάλλει τους πραγματικούς πρόσφυγες.
    Η ορολογία που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και αναπαράγεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι προσεκτικά επιλεγμένη και έχει στόχο την άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες πολίτες προκειμένου να αποδεχθούν χωρίς αντιδράσεις τους αλλοδαπούς. Και αυτό διότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει νόμιμοι μετανάστες στο εξωτερικό και πρόσφυγες από χαμένες πατρίδες (Πόντος, Ιωνία) στην Ελλάδα, όμως, η περίπτωσή τους δεν έχει καμία σχέση με τους σημερινούς λαθρομετανάστες.
    Γιʼ αυτό επιβάλλεται να διευκρινιστούν αρκετά σκοτεινά σημεία και πρώτα απʼ όλα να δοθεί ο ακριβής ορισμός του λαθρομετανάστη, του μετανάστη και του πρόσφυγα ώστε να είναι ευχερής η διάκριση μεταξύ τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.