Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των τεσσάρων Στρατιωτών στο Μεσόβουνο Εορδαίας



Ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη , τελέστηκε σήμερα 7-5-2019 το ετήσιο Μνημόσυνο των τεσσάρων Στρατιωτών, τριών Σοβιετικών και ενός Πολωνού, στο Μνημείο Πεσόντων στη μαρτυρική Κοινότητα Μεσοβούνου, παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας της Ρωσίας , του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Τσιαϊδη, εκπροσώπων της Περιφέρειας , των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων και κατοίκων του χωριού.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εορδαίας επεσήμανε το οφειλόμενο χρέος τιμής σε όσους έπεσαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση των συμπατριωτών μας, καθώς και στα θύματα των τριών μαρτυρικών Κοινοτήτων της Εορδαίας , ευχόμενος να μην ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα άλλους πολέμους .

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε με βαθύ σεβασμό τη μνήμη των Στρατιωτών μας , αλλά και τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ελευθερία» ,υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρόξενος.

Στο ιστορικό της Ημέρας και στην ηρωική πράξη των τεσσάρων Στρατιωτών που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το Μεσόβουνο στις 22 Απριλίου 1944 , από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αναφέρθηκε ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος , ο οποίος είχε και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης.

Ακολούθησαν η κατάθεση στεφάνων, η Σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Εορδαίας και ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ρωσίας μετέβηκαν στο μνημείο του ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.