Η Περιφορά του Επιταφίου στα νεκροταφεία της Κοζάνης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Παρασκευής 26 Απριλίου 2019 στις 17:30 η περιφορά του Επιταφίου στα Κοιμητήρια της Κοζάνης, στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

 

 

 

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Η Περιφορά του Επιταφίου στα νεκροταφεία της Κοζάνης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

  1. Μαριαρένα Μπαλαμούτι

   - Edit

   Απαντήστε

   Ξεστραβώσου…… Αυτός πήγε για βόλτα και ψήφους για το θεαθήναι και όχι για το έθιμο 25 χρόνια τον ταΐζουμε και αυτόν στο δημόσιο.

 1. Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware
  Ο θάνατος ως νίκη
  Ο θάνατος του Χριστού πάνω στο Σταυρό είναι μια νίκη. Η νίκη της οδυνώμενης αγάπης. «Κραταιά ως θάνατος αγάπη… ύδωρ πολύ ού δυνήσεται σβέσαι την αγάπην» (Άσμα Ασμ. 8, 6-7). Ο Σταυρός μας δείχνει μιαν αγάπη που είναι δυνατή σαν το θάνατο, μιαν αγάπη ακόμη πιο δυνατή.
  Ο Ιησούς, ο Θεός μας, αγάπησε τους δικούς του ως το έσχατο σημείο. Από αγάπη δημιούργησε τον κόσμο, από αγάπη γεννήθηκε σαν άνθρωπος μέσα σ’ αυτό τον κόσμο, από αγάπη πήρε πάνω του τη διασπασμένη ανθρώπινη φύση μας και την έκανε δική του. Από αγάπη ταυτίστηκε μ’ όλη μας την απελπισία. Από αγάπη πρόσφερε τον εαυτό του θυσία, διαλέγοντας στη Γεθσημανή να πάει εκούσια προς το Πάθος του: «…την ψυχήν μου τίθημι υπέρ των προβάτων….» (Ίω. 10:15, 18). Ήταν θεληματική αγάπη κι όχι καταναγκασμός αυτό που έφερε τον Ιησού στο θάνατό του.
  ………. ο θάνατος του Χριστού πάνω στο Σταυρό είναι, όπως τον περιγράφει η Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ένας «ζωοποιός θάνατος».
  ……..Δεν θάπρεπε να λέμε ότι ο Χριστός υπέφερε «αντί για μας», αλλ’ ότι υπέφερε για χάρη μας. Ο Υιός του Θεού υπέφερε «έως θανάτου», όχι για ν’ απαλλαγούμε εμείς απ’ την οδύνη, αλλά για νάναι η οδύνη μας σαν τη δική του. Ο Χριστός δεν μας προσφέρει ένα δρόμο που παρακάμπτει την οδύνη, αλλά ένα δρόμο μέσα απ’ αυτήν, όχι υποκατάσταση, άλλα λυτρωτική συμπόρευση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.