Επιστολή στον Θ. Καρυπίδη από τους απλήρωτους εργαζομένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού



Αξιότιμε κ. Καρυπίδη

Είμαστε εργαζόμενοι με καθεστώς μόνιμης απασχόλησης (ΙΔΑΧ) και απασχόλησης ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού. Εργαζόμαστε σε κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι) σε προγράμματα ΟΑΕΔ (55-67) ενώ κάποιοι από εμάς είμαστε ΑΜΕΑ.

Είμαστε εργαζόμενοι απλήρωτοι από πέντε έως και οχτώ μήνες ενώ υπάρχουν οφειλές και προς ασφαλιστικά ταμεία. Συνολικά είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ:

5 άτομα ΙΔΑΧ ΑΜΕΑ από τον Σεπτέμβριο 2018.
7 άτομα από το πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο 2018
7 άτομα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ΙΔΟΧ από Δεκέμβριο 2018
2 άτομα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ΙΔΑΧ από τον Δεκέμβριο 2018
2 άτομα Μαθητείας ΕΠΑΛ από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δεκέμβριο 2018
1 άτομο ΙΔΟΧ ΑΜΕΑ απλήρωτος από τον Οκτώβριο 2018

Όπως πιθανώς γνωρίζετε ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταλματοποιήσει κάποια επιχορήγηση προς την Κοινωφελή Επιχείρηση. Το αποτέλεσμα είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση να μην διαθέτει οικονομική ρευστότητα ώστε να εξοφληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές μας και φυσικά οι δεδουλευμένες μας οφειλές.

Έχουμε κατ’ επανάληψη δημοσιοποιήσει το πρόβλημά μας σε ΜΜΕ και πλέον, απελπισμένοι από την στασιμότητα της κατάστασης, απευθυνόμαστε σε εσάς για να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα βοήθειας.

Είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεστε την αγωνία, την απελπισία αλλά και την αγανάκτησή μας.

Θα επιθυμούσαμε να διερευνήσετε την όποια πιθανότητα υπάρχει να επιχορηγηθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση από την Περιφέρεια ώστε να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας,

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.