Δωρεά «ζωής» στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από το Δήμο Εορδαίας – Εγκρίθηκε η δωρεά ενός ελικοπτέρου – ασθενοφόρου



Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, στα πλαίσια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης (Τρίτη 23-4-2019) , ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δωρεά ενός ελικοπτέρου – ασθενοφόρου, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη.

Το ελικόπτερο, η αξία του οποίου ανέρχεται στις 300.000 – 350.000 ευρώ περίπου, που θα αγοράσει ο Δήμος Εορδαίας από το οικονομικό του πλεόνασμα, θα εδρεύει στο υπάρχον Ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου , όπου θα εγκατασταθεί με τη συμβολή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας , εξυπηρετώντας τη διακομιδή ασθενών από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας , που αποτελεί «δώρο ζωής» στο Νοσοκομείο και στην κοινωνία , έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τον Διοικητή του Μποδοσάκειου Γεώργιο Χιωτίδη , που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση.

Επί πλέον το Δ.Σ. ενέκρινε και τη δωρεά προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ιατρικού εξοπλισμού αξίας 100.000 ευρώ , με βάση τις ανάγκες του φορέα υγείας .

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τη δωρεά του ελικοπτέρου, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε , πως όπως όλες οι δωρεές έτσι κι αυτή, θα διέπεται από τους ανάλογους όρους. Συγκεκριμένα να υπάρξει η απαραίτητη στελέχωση και υποστήριξη από Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και η έδρα του να είναι «μόνο» το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας , χωρίς ποτέ να αλλάξει .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.