Αποχώρησε από την διεκδίκηση του Δήμου Κοζάνης ο Π. Αλειφέρης με τον συνδυασμό «Όλα Αλλιώς» – Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον συνδυασμό



Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και υποστηρίκτριες,

O συνδυασμός μας πριν τρεις μήνες αποφάσισε να διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου Κοζάνης.

Με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία ενός δήμου που θα μπορούσε να σταθεί όρθιος στις μεγάλες αλλαγές που βρίσκονται μπροστά μας.

Μιλήσαμε για την ανάπτυξη μέσα από ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις, για τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του δήμου, για την αισθητική αναβάθμιση και προστασία του δημόσιου χώρου, για την καλλιέργεια του αισθήματος ισότητας μεταξύ των δημοτών,έχοντας σαν στόχο ένα δήμο ελκυστικό για τους κατοίκους και όχι μόνο.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, θέσαμε σαν αδιαπραγμάτευτο στόχο την στελέχωση ενός ψηφοδελτίου, το οποίο θα μπορούσε να μετουσιώσει σε πράξη όλα όσα είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει.

Απευθύναμε ένα προσκλητήριο σε ανθρώπους της περιοχής που, όπως αξιολογήσαμε, μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος μας.

Ένα σημαντικό ποσοστό του ψηφοδελτίου είχε καλυφθεί, με αξιόλογες υποψηφιότητες. Ο αριθμός όμως των ικανών, κατά τη γνώμη μας, υποψηφίων δεν ήταν αυτός που θα επέτρεπε την κάθοδο μας στις εκλογές .

Με βάση τις ιδρυτικές μας αρχές, το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στον τόπο και τους πολίτες, αλλά και τη διαφορετική αντίληψη που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, μιας και η ουσιαστική πολιτική είναι στο επίκεντρο του συνδυασμού μας, δεν θα μπαίναμε ποτέ στην διαδικασία να “κατεβάσουμε” ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να μετατρέψουμε το πρόταγμα του “Όλα Αλλιώς” στην αγωνία του “Μια απ΄ τα ίδια”.

Έτσι λοιπόν πήραμε ομόφωνα την απόφαση να μην πάρουμε μέρος στις εκλογές του Μαΐου.

Επίσης ομόφωνα αποφασίσαμε ότι:
Ο συνδυασμός “Όλα Αλλιώς” δεν πρόκειται να συνεργαστεί προεκλογικά με κανένα άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας δεν πρόκειται να στελεχώσουν κανένα άλλο ψηφοδέλτιο.
Ο συνδυασμός μας θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό σχήμα το οποίο θα συνεχίσει να υπάρχει και την επόμενη μέρα.
Θα σταθεί απέναντι στο λαϊκισμό και σε κάθε αντίληψη που θα λειτουργεί σε βάρος της περιοχής.
Θα στηρίξει ξεκάθαρα, πολιτικές που ταιριάζουν στο προγραμματικό μας λόγο και θα ασκήσει γόνιμη αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που υπάρχουν στις δημοκρατικές κοινωνίες με σκοπό να προσθέσει στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν θα υπολογίσει μικροπολιτικά παιχνίδια και ανώνυμα σχόλια δυστυχισμένων υπάρξεων του διαδικτύου.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι από την επόμενη ημέρα η ομάδα μας θα μεγαλώνει και θα πλαισιώνεται από κόσμο που νιώθει την ίδια αγωνία με εμάς.
Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι “τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα”.

Με εκτίμηση
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού

Από το Γραφείο Τύπου

4 σχόλια στο άρθρο “Αποχώρησε από την διεκδίκηση του Δήμου Κοζάνης ο Π. Αλειφέρης με τον συνδυασμό «Όλα Αλλιώς» – Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον συνδυασμό

    1. Μαριαρένα Μπαλαμούτι

      - Edit

      Απαντήστε

      Ο μουτος απέδειξε πως δεν κάνει για δήμαρχος ούτε για αντιδήμαρχος να πάει στο καφενείο για τάβλι να αφήσει κάνα νέο απ το συνδυασμό του να προσπαθήσει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.