Αναστολή λειτουργίας του «Epsilon» για 7 ημέρες και πρόστιμο – μαμούθ από το ΕΣΡ – Δείτε αναλυτικά



Βαριά «καμπάνα» έριξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ”Epsilon” του Φίλιππου Βρυώνη, με απόφαση του ΕΣΡ που συνεδρίασε στις 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, που αναρτήθηκε σήμερα στη ”Διαύγεια”, η εποπτική αρχή επέβαλε χρηματική κύρωση 300.000 ευρώ στο κανάλι (δια της μητρικής εταιρείας Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.) και ποινή αναστολής λειτουργίας τού προγράμματός του για επτά ημέρες (13 έως 19 Μαΐου).

Ο τηλεοπτικός σταθμός, περιφερειακής εμβέλειας, βρέθηκε υπόλογος για την αναμετάδοση του προγράμματός τους μέσω συνεργαζόμενων καναλιών εκτός Αττικής, όσο και για την αυτονομία του προγράμματός του.

Το ΕΣΡ έκρινε ότι από πρόθεση «σημαντική έως απόλυτη» υπήρξε ταύτιση του προγράμματος του σταθμού με εκείνα άλλων τεσσάρων περιφερειακών καναλιών και παράνομη μετάδοση του τηλεοπτικού της προγράμματος εκτός της προβλεπόμενης περιφερειακής ζώνης, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων του νόμου για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ το χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε διότι διαπιστώθηκε πως η παραγωγή εκπομπών του είχε ανατεθεί στο σύνολο της σε τρίτους, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Από το metrosport.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.