Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Κοζάνη στο επίκεντρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία



Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από σήμερα μπήκε στη ζωή μας. Μια εξέλιξη για την οποία αγωνιστήκαμε από την πρώτη στιγμή καθώς τίθενται οι βάσεις για ένα ανταγωνιστικό, ελκυστικό και βιώσιμο ίδρυμα που να μπορεί να αντέξει σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον και να συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη.

Ειδικά για την Κοζάνη η λειτουργία 2 Σχολών (Πολυτεχνικής και Οικονομικών) με 10 τμήματα αποδεικνύει πως η πόλη μας ενισχύει το Μητροπολιτικό της ρόλο και παραμένει το επίκεντρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία .

Κομβικής σημασίας είναι και η ίδρυση στην Κοζάνη του Ερευνητικού Κέντρου “Ενεργειακής Ανάπτυξης και Μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο”, στα πρότυπα πετυχημένων παραδειγμάτων του εξωτερικού. Η Μετάβαση της περιοχής στο νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο είναι η σπουδαιότερη προτεραιότητα για την περιοχή και με την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αποκτά μεγαλύτερο ρόλο και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας για την περιοχή.

Πολύ σημαντική και η δυνατότητα ίδρυσης του Ερευνητικού Κέντρου που θα συνδέεται με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Ένα Ερευνητικό Κέντρο με έδρα τη Βιβλιοθήκη που θα συμβάλει στην έρευνα και την αρχειακή τεκμηρίωση.

Από την έναρξη του διαλόγου όταν κάποιοι μιλούσαν μόνο για αριθμούς τμημάτων και φοιτητών εμείς επιλέξαμε να μιλήσουμε για την ουσία. Θα μπορούσαμε σήμερα να θριαμβολογούμε για τα τμήματα ή τον αριθμό των φοιτητών αλλά γνωρίζουμε καλά πως αυτό δεν θα είναι αρκετό αν το Πανεπιστήμιο μας δεν διαθέτει ποιότητα σπουδών, έρευνα και καινοτομία, υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή μας κοινότητα ότι με τη στήριξη της περιοχής θα τον πετύχει.

Τώρα που μπήκαν οι βάσεις, μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.