Πανελλήνια διάκριση στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης



Η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας της ΣΤ΄ Τάξης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών του Σχολείου μας κ. Ελένης Καζάνα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν: «Η φαντασία στο ζωικό βασίλειο»

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 4500 μαθητές/τριες (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία) απ’ όλη την Ελλάδα. Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης διακρίθηκε στο διαγωνισμό με ένα έργο σε έντυπη μορφή το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τους γαλλόφωνους μαθητές μας.

Δημιούργησαν ένα ζωολόγιο με τέσσερα (4) φανταστικά ζώα το οποίο χαρακτηριζόταν από δημιουργικότητα, φαντασία, πρωτοτυπία και μοναδικότητα τόσο στην εικονογράφηση όσο και στην παρουσίαση των ζώων στα Γαλλικά.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η καθηγήτρια του Σχολείου μας της Γαλλικής γλώσσας κ. Καζάνα η οποία καθοδήγησε και βοήθησε τους μαθητές εμπνέοντάς τους.

Θα ακολουθήσει βράβευση των μαθητών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Ευχόμαστε για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας πάντα επιτυχίες στη ζωή τους. Ένα μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μας:

Αγορίτσας Ηλίας

Αντωνιάδου Μαρία

Αρότσιου Ιωάννα

Δόκος Πέτρος

Ζούγρα Αφροδίτη

Καραγιαννίδης Ιωάννης

Κοκκίνου Ευαγγελία

Κουρού Ευαγγελία

Λέντζης Γεώργιος

Λίτας Νικόλαος

Μπαντώλα Ευαγγελία

Παπακώστα Μαρία

Ρουσιάδου Ιωάννα

Στημονιάρη Αρετή

Τσιάρδας Δημήτριος

Χαρισοπούλου Αθανασία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.