Ο Έλληνας πρωθυπουργός που εκχώρησε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια επισκέφτηκε το Βελβεντό της Μακεδονίας – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



Ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός που εκχώρησε το απαράγραπτο και ανεκχώρητο όνομα Μακεδονία στο, βόρεια της Μακεδονίας μας, κράτος των Σκοπίων (και αναγνώρισε σ’ αυτό ‘’μακεδονική’’ γλώσσα και εθνότητα) χωρίς να ερωτήσει τους Έλληνες και κόντρα στη θέληση της πλειοψηφίας του κυρίαρχου Λαού, επισκέφτηκε (16-4-2019) το Βελβεντό της ‘’μίας και Ελληνικής Μακεδονίας’’, όπως διεκήρυσσαν οι δύο ιστορικοί ηγέτες Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός αγνόησε την Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (Δ.Ι.Σ.): ‘’Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Συνόδου, 26-1-2018). Αγνόησε και την Επιστολή των Μητροπολιτών της Μακεδονίας: ‘’Μην επικυρώσετε τη συμφωνία (των Πρεσπών), μη θελήσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει δυσμενή ιστορικά τετελεσμένα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας’’. (19-12-2018). Κι όχι μόνο. Είναι περιχαρής – αυτό δείχνει εξωτερικά – για την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στον εκχωρητή του ονόματος Μακεδονία Έλληνα πρωθυπουργό ότι εμείς στο Βελβεντό ακολουθώντας τη μακρά παράδοση γενεών και γενεών της πόλης και ευρύτερα του τόπου μας, τη Μακεδονία την αγαπάμε, και την αγάπη μας αυτή δεν μπορεί κανείς να μας την αφαιρέσει από την ψυχή μας, είναι η μάνα μας και μας εκφράζει απόλυτα η διακήρυξη του Οδυσσέα Ελύτη για τη Μακεδονία: ‘’Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας’’. Επαγρυπνούμε γι’ αυτήν.

Όφειλαν οι διοργανωτές της υποδοχής να του τα πουν αυτά του πρωθυπουργού, να του τραγουδήσουν το ‘’Μακεδονία ξακουστή / του Αλεξάνδρου η χώρα’’ και να τον οδηγήσουν, πρώτ’ απ’ όλα, στον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου κατεβαίνοντας ο πρωθυπουργός τα σκαλοπάτια της κυρίας (νότιας) εισόδου θα συναντούσε στο πρώτο παλιό ξύλινο προσκυνητάρι την εικόνα του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Κάποιος ας εξηγούσε στον πρωθυπουργό, ότι η εικόνα αυτή τοποθετημένη εδώ από τους κτίτορες του ναού (1804-1807) ανακεφαλαιώνει τη συνεχή και αδιάλειπτη πίστη των Βελβεντινών από το έτος 1524 ως τα σήμερα, μια πίστη που αφορά στα θεμέλια του κοινού βίου ως όραμα κοινοκτημοσύνης, που βρίσκεται στον αντίποδα του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ήταν η περίοδος, 1524 μ.Χ., που ο εικονιζόμενος άγιος Διονύσιος ως ηγούμενος του Τιμίου Προδρόμου Βέροιας περιερχόταν, ως ένα κινούμενο ‘’κρυφό σχολειό’’, όλα τα παραποτάμια του Αλιάκμονα και τα ορεινά των Πιερίων χωριά, μεταξύ των οποίων και το Βελβεντό, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όπου ‘’όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και πλάκωνε η σκλαβιά’’ και αναζωπύρωνε την απειλούμενη και διωκόμενη πίστη των υποδούλων στο Χριστό και την Εκκλησία Του, αναζωπύρωνε την πίστη στην ελληνικότητα του Γένους. Αυτή η σπορά (που στους πληθυσμούς της λεκάνης του Αλιάκμονα βρήκε γη εύφορη και καλή) έδωσε αργότερα τους καρπούς της με την Επανάσταση των Ελλήνων το 1821 ‘’για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία’’ και πολύ αργότερα με την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας μέσα στην οποία είναι και το Βελβεντό. Αν η γενέτειρα του καθενός είναι ιερή, ιερή, απαραβίαστη και προστατευταία, από το Λαό και την πολιτική του Ηγεσία, οφείλει να είναι πρώτα η πατρίδα, η Μακεδονία. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ‘’να γίνει σκουπίδι η μάνα [μας] Μακεδονία’’. (Καβάφης, Η μάχη της Μαγνησίας, Α’, σ.36).

Μέσα στον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Βελβεντό Μακεδονίας και κάτω από τη σκέπη της ‘’πλατυτέρας των Ουρανών’’ Παναγίας, θα μπορούσε να συμβεί το θαύμα. Θαύματα γίνονται, αρκεί να αφήνουμε τον εαυτό μας ανοιχτό στο Θεό, στην ελευθερία Του και την ενέργειά Του στα καθ’ ημάς όλα. Διαφορετικά, θα ενεργούν πάνω μας και θα μας κατευθύνουν άλλες ‘’δυνάμεις’’.

Ο σύντροφος πρωθυπουργός θα μπορούσε να ‘’έλθει εις εαυτόν’’, να δει το ολέθριο για τη Μακεδονία λάθος, που διέπραξε ιδίαις χερσί στις Πρέσπες και στη Βουλή συμπαρασύροντας και 152 Έλληνες βουλευτές σ’ αυτό με την επικύρωση των Πρεσπών, να καταλάβει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι, όπως του έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης (19-1-2019) ‘’έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας’’, να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για το διαπραχθέν ‘’έγκλημα’’ και να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία με γενναιότητα για τη διόρθωση του λάθους, την ανατροπή της Συμφωνίας -‘’ανοσιουργήματος’’- συνθηκολόγησης των Πρεσπών.

Τα χειροκροτήματα, οι επευφημίες και η σιωπή μας (για την οποία κρινόμαστε όλοι) για τη Μακεδονία μας, δεν επέτρεψαν να συμβεί στο Βελβεντό της Μακεδονίας το θαύμα, που θα ήταν σωτήριο για τον ίδιο και για τη Μακεδονία. Νιώθω να με πνίγει η ένοχη σιωπή – αδιαφορία μπροστά στον κύριο υπεύθυνο – αυτουργό για την παράδοση της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Ρωμαλέος και ευθύβολος ο λόγος του Χρήστου Γιανναρά (Καθημερινή, 24-2-2019) μας προβληματίζει σοβαρά: ‘’Μετά το ανοσιούργημα των Πρεσπών οι πιθανότητες να έχουμε και οι Έλληνες τη μοίρα των Κούρδων και των Παλαιστινίων, των Βορειοηπειρωτών και των Βορειοκυπρίων, αυξήθηκαν εφιαλτικά. Ποιον να εμπιστευθούμε; Υποδείξεις δεν τελεσφορούν. Η ευθύνη της ψήφου μας στις επερχόμενες εκλογές γεννάει φόβο και τρόμο’’.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στους αγροτικούς συνεταιρισμούς ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’ και ‘’ΑΣΕΠΟΠ’’, στο υδροηλεκτρικό του ΤΟΕΒ, στην Παιδική Βιβλιοθήκη και οι εξαγγελίες (αρκεί να μη μείνουν εξαγγελίες) για τον αγροτικό βίο καταγράφονται στα θετικά του. Στα αρνητικά του, η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε ‘’πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας. .. Η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα’’.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Με τη χάρη της Παναγίας μας (πολιούχου Βελβεντού) και του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω καλό πέρασμα από τη Σταύρωση στην Ανάσταση.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος

4 σχόλια στο άρθρο “Ο Έλληνας πρωθυπουργός που εκχώρησε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια επισκέφτηκε το Βελβεντό της Μακεδονίας – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

  1. Η Νέα Δημοκρατία «σπουδαία» Ομάδα!
    Φοβερός προπονητής ο αρχηγός τους! Συνεχή αυτογκόλ από τα αποδυτήρια! Εθνικός λόγος μηδέν.

    1. Ευτυχώς που οι βελβενοί στηρίζουν την Μακεδονία και τον τόπο τους!
      Πάλι το έδειξαν! Ευτυχώς!

  2. Ευτυχώς που οι βελβενοί στηρίζουν την Μακεδονία και τον τόπο τους!
    Πάλι το έδειξαν! Ευτυχώς!

  3. Να έχουμε την ευχή σου Πατέρα Κωνσταντίνε,

    Αισθάνομαι ότι όλοι οι πολιτικοί μας έχουν το ίδιο πρόσωπο, είτε είναι κόκκινοι, είτε μπλέ, είτε πράσινοι.
    Όποιος ανεβαίνει στην κυβέρνηση την ίδια πορεία κρατάει.
    Υπάρχει άραγε κανείς απο τους πολιτικούς μας που να αγαπάει πραγματικά την Πατρίδα Ελλάδα και αν ναι γιατί αφήνουμε να χαθεί η ταυτότητα μας, τα ιδανικά μας και πάνω από όλα η πίστη μας.
    Ο Μακαριστός Μητροπολίτης μας Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο που νομίζω ότι μας δίνει αρκετές απαντήσεις.

    Διαβάστε το:
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΡΙΑ – Τοῦ Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης ΠΑΥΛΟΥ

    Ἐδῶ καί καιρό κάνω ὑπομονή παρόλο πού νιώθω πικρία καί θλίψη. Ἐδῶ καί καιρό προσπαθῶ νά μήν γράψω αὐτό τό κείμενο. Ὅμως ὅλα ἔχουν τά ὅρια τους καί ἐκεῖνοι πού ξαφνικά ἀνακάλυψαν ὅτι πίσω ἀπό τίς διαμαρτυρίες καί τά συλλαλητήρια γιά τήν Μακεδονία κρύβονται οἱ Ρῶσσοι, οἱ ὁποῖοι χρηματοδότησαν ἀκόμη καί Μητροπολῖτες γιά νά ὑποκινήσουν συλλαλητήρια ξεπέρασαν κάθε ὅριο. Βέβαια ὁ Μητροπολίτης καί ὁ Δήμαρχος τῆς Ἀλεξανδρούπολης ἔδωσαν τήν πρώτη ξεκάθαρη ἀπάντηση.
    Θά ξεκινήσω ἀπό τήν ἀρχή. Ἀπό τήν ἡμέρα ἐκείνη πού ὑπογράφηκε ἡ «συμφωνία» τῶν Πρεσπῶν, ἡ συμφωνία τῆς ντροπῆς γιά μένα. Ἦταν ἡ πρώτη φορά πού συμμετεῖχα σέ συλλαλητήριο. Καί οἱ πέντε Μητροπολῖτες τῆς Δυτικῆς Μακεδονίας εἴμασταν ἐκεῖ καί διάβασα μιά κοινή μας δήλωση. Γι’αὐτήν τήν διαδήλωση μίλησε περιφρονητικά ὁ Ὑπουργός τῶν Ἐξωτερικῶν. «Ἦταν, λέει τεσσερις χιλιάδες ἄνθρωποι, ἄρα ὁ λαός ἐγκρίνει τίς ἀποφάσεις μας» τόνισε αὐτάρεσκα. Τό κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε στίς εἰδήσεις ὅτι ἦταν 120 πούλμαν. Ὅλοι γνωρίζουμε ὅτι τό «ἀμερόληπτο» κρατικό ραδιόφωνο στήν καλύτερη περίπτωση δηλώνει πάντα τουλάχιστον τό ἕνα τρίτο τῆς ἀληθείας. Τά 120 Πούλμαν ἦταν λοιπόν ἦταν 6.000 ἄνθρωποι. Ἐπί τρία εἶναι 18.000 ἄνθρωποι καί ἐάν σκεφθεῖ κανείς ὅτι ἐπί σειρά χιλιομέτρων ὁ δρόμος γιά τήν Βίγλα ἦταν γεμᾶτος ἀπό αὐτοκίνητα δεξιά καί ἀριστερα μπορεῖ νά ἔχει μιά μικρή ἰδέα γιά τό πόσοι εἴμασταν ἐκεῖ. Προφανῶς ὅμως πολλοί περισσότεροι ἀπό ὅσους ἦταν στούς Ψαράδες. Δέν εἶναι ὅμως στόχος μου νά μιλήσω γιά ἀριθμούς, ἀλλά γιά ἐκκωφαντικές εἰκόνες, γιά ἕνα ζευγάρι εἰκόνων μέ ἀξία μοναδική.
    Στήν Βίγλα ἦταν ὁ λαός, στούς Ψαράδες οἱ ἄνθρωποι τῆς ἐξουσίας. Στήν Βίγλα ἦταν ἡ Ἑλλάδα. Ἡ ἁγνή Ἑλλάδα παρά τά λάθη της. Λίγο πιό κεῖ στούς Ψαράδες, οἱ Ἔμποροι τῶν Ἐθνῶν. Ἡ Ἑλλάδα ἀπό τήν μιά μεριά καί οἱ ἄνθρωποι τῆς Ἐξουσίας ἀπό τήν ἄλλα, πολύ μακρυά ὁ ἕνας ἀπό τόν ἄλλο. Ὁ λαός στήν Βίγλα θρηνεῖ γιατί λίγο πιό πέρα ὁ Πρωθυπουργός καί ὁ Ὑπουργός τῶν Ἐξωτερικῶν ἐκποιοῦν τά τιμαλφῆ τοῦ γένους, τήν Ἱστορία Του, τήν γλῶσσα Του, τήν ταυτότητα. Στούς Ψαρᾶδες ἀνταλλάσσονται μαζί μέ τίς ὑπογραφές τά φιλιά τῆς προδοσίας, στή Βίγλα τά δάκρυά ἑνός λαοῦ.
    Αὐτή εἶναι ἡ πρώτη εἰκόνα. Ἔρχεται ὅμως καί δεύτερη. Στό Ἑλληνικό ἔδαφος πραγματοποιεῖται ἡ ἐκποίηση καί στό Σκοπιανό θά ἀκολουθήσει ἡ εὐωχία καί τό γλέντι. Ἡ δεύτερη συντριπτική εἰκόνα. Ἐμεῖς δέν εἴχαμε λόγο νά γλεντήσουμε, παρά νά θρηνήσουμε καί θρηνούσαμε. Ἐκεῖνοι εἶχαν λόγο νά γλεντήσουν καί τό γλέντησαν μέ τούς δικούς μας ἄρχοντες τραγικές φιγοῦρες μέσα στήν ἀπομόνωσή τους.
    Ὑπάρχει ὅμως καί ἕνα τρίτο περιστατικό πού δείχνει πῶς αἰσθάνονται ὁ Πρωθυπουργός καί ὁ Ὑπουργός τῶν ἐξωτερικῶν. Αἰσθάνονται ὡς ἰδιοκτῆτες αὐτῆς χώρας πού σάν παλιοί ἀφεντάδες καί ὀλιγάρχες ἔκαναν δῶρο ἕνα κομμάτι τῆς ταπεινωμένης πατρίδας μας στόν κ. Νίμιτς γιά τά γενέθλια του, χωρίς νά ντρέπονται καί τοῦ τραγούδησαν μάλιστα καί τό happy birthday to you…. Μοῦ θύμισε λίγο αὐτή ἡ ἱστορία τόν Τίμιο Πρόδρομο ὅπου ὁ Ἡρώδης γιά νά εὐχαριστήσει τήν διεφθαρμένη κόρη ἀποκεφαλίζει τόν Πρόδρομο καί τήν ἁγία Κεφαλή Του τήν χαρίζει στό κοράσιο γιά νά τήν πάει στήν μητέρα της. Βρέστε ἐσεῖς, ἀγαπητοί ἀναγνῶστες ποιός σ’αὐτή τήν ἱστορία ε ἶναι ὁ Ἡρώδης, ποιός εἶναι τό κοράσιο, ποιά εἶναι ἡ Ἡρωδιάδα καί σέ ποιά γενέθλια ἔγιναν ὅλα αὐτά.
    Ἔτσι στά ξαφνικά ὅταν μέ ρωτοῦν οἱ ξένοι πού εἶναι ἡ Σιάτιστα, ἡ ἕδρα τῆς Μητροπόλεως μου καί τούς ἀπαντῶ στήν Μακεδονία, ὅπως τούς ἀπαντοῦσα μέχρι σήμερα, θά πρέπει νά ἐξηγῶ ὅτι δέν εἶμαι Σκοπιανός ἀφοῦ ἡ λέξη, τό ὄνομα καί ἡ ταυτότητα δέν ἀνήκουν πλέον στή χώρα μου. Καί ξαφνικά 4.000 ἐπιχειρήσεις πού μέχρι τώρα ἡ ταυτότητα τους ὡς Μακεδόνων καί τῶν προϊόντων τους ὡς μακεδονικῶν πρέπει νά ἀρχίσουν νά τρέχουν γιά νά μήν τούς περάσουν σάν Σκοπιανούς.
    Ὁ Πρωθυπουργός δήλωσε ὅτι πήραμε πίσω τό ὄνομα μας. Μᾶλλον μᾶς θεωρεῖ ἀφελεῖς. Ἡ πραγματικότητα εἶναι ὅτι ἕνα κλεμμένο ἀπό τά Σκόπια ὄνομα τούς τό παραδώσαμε μόνοι μας καί μάλιστα μέ τά στηρίγματα τῆς γλώσσας καί τῆς ἐθνότητας. Αὐτή εἶναι ἡ ἀλήθεια. Κάποιος δικός μας εἶχε γράψει ὅτι ἐάν ἀφήναμε τούς ἱστορικούς καί τούς γλωσσολόγους θά εἶχαν λύσει τό πρόβλημα σέ ἕνα πρωϊνό. Δέν ὑπάρχει μακεδονική Ἐθνότητα, οὐδέποτε ὑπῆρξε Μακεδονικό κράτος, οὐδέποτε ὑπῆρξε μακεδονική γλῶσσα. Ὁ Πρωθυπουργός καί ὁ Ὑπουργός τῶν Ἐξωτερικῶν ἀναγορεύτηκαν σέ ἱστορικούς καί γλωσσολόγους καί τό ἔλυσαν. Ἡ ἀλαζονεία τῆς ἐξουσίας σέ ὅλο τό θλιβερό μεγαλεῖο της.
    Γράφω αὐτό τό κείμενο σέ μιά πολλή δύσκολη ἡμέρα. Τήν ἡμέρα τῆς προδοσίας τῆς Κύπρου. Ὅλοι γνωρίζουμε ὅτι ἡ «συμφωνία» τῶν Πρεσπῶν ἔγινε κατ’ἐπιταγήν τοῦ Ἀμερικανικοῦ παράγοντα. Ἄς μήν ξεχάσουμε ποτέ ὅτι κατ’ἐπιταγήν καί πάλι τοῦ Ἀμερικανικοῦ παράγοντα ὁ τότε ἀρχηγός τοῦ κράτους ὁ χουντικός Ἰωαννίδης, ἀποπειράθηκε νά δολοφονήσει τόν Ἀρχιεπίσκοπο Μακάριο,- τό τονίζω- κατ’ἐντολή τοῦ Ἀμερικανικοῦ παράγοντα καί παρέδωσε τήν μισή σχεδόν Κύπρο στά χέρια τῶν Τούρκων καί ἀπό τότε ἡ Κύπρος ὑποφέρει. Μήπως θά πρέπει οἱ Κύπριοι ἡγέτες κατά τό παράδειγμα τῶν δικῶν μας νά συνθηκολογήσουν καί νά ἀποδεχθοῦν τήν κατάσταση πού ἔχει διαμορφωθεῖ; Ἡ Ἀμερικανικη πολιτική θά τό ἐπιθυμοῦσε ἴσως καί ἕνα ἀκόμη περιφερειακό πρόβλημα θά εἶχε λυθεῖ.
    Ἄς καταλάβει ἡ κυβερνητική ἐξουσία ὅτι ὁ λαός μας στή Μακεδονία, ἀλλά καί στήν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα δέν ὑποκινήθηκε ἀπό τούς Ρώσσους γιά νά ἐναντιωθεῖ στήν ἀτιμωτική παράδοση τῶν τιμαλφῶν τοῦ Γέννους μας, ἀλλά ἀπό τήν ἄδολη ἀγάπη του γιά τήν Πατρίδα, γιά τήν Μακεδονία. Γιατί ὑπάρχουν ἀκόμη ἄνθρωποι πού εἶναι ἀπόγονοι τῶν Μακεδονομάχων πού θυσιάστηκαν γιά τήν ἐλευθερία τῆς Μακεδονίας. Καί ἐμεῖς οἱ Ἐπίσκοποι αὐτοῦ τοῦ λαοῦ πού ζοῦμε καθημερινά μαζί του ἀφουγκραζόμαστε αὐτό τό λαό καί συμπορεύομαστε μαζί του. Ἄς μήν ψάχνουν γιά χρηματισμένους ἀνάμεσα στό λαό, αὐτό εἶναι ἴδιο καί γνώρισμα τῶν ἀρχόντων ἀπό πολύ παλιά. Ἄλλωστε ὁ χρηματισμός δέν εἶναι μόνο τά χρήματα εἶναι καί τά λάφυρα τῆς Ἐξουσίας. Ψαχτεῖτε ἐσεῖς οἱ πολιτικές δυνάμεις γιά νά δεῖτε τί λέγατε παλαιότερα ἡ μία γιά τήν ἄλλη καί ἀφῆστε μας ἐμᾶς ἥσυχους στήν ταπεινή μας ἀγάπη γιά τήν πατρίδα μας.
    Στή συνείδηση τοῦ λαοῦ μας, οἰ δημοσκοπήσεις μιλοῦν γιά τό 86% τοῦ λαοῦ καί τό 49% αὐτῶν πού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θεωροῦν ὅτι ἡ «συμφωνία»τῶν Πρεσπῶν μᾶς ταπείνωσε σάν Ἕλληνες, πρόσβαλε τήν ἀξιοπρέπεια μας, ἔθιξε τό φιλότιμό μας, πρόσβαλε τούς ἥρωες μας χάρις στήν θυσία τῶν ὁποίων ἐμεῖς εἴμαστε ἐλεύθεροι σήμερα. Εἶναι κρῖμα πού ξέχασαν οἱ ἡγέτες μας αὐτά πού κάποτε ἔλεγαν. Δέν ὑπάρχει εἰρήνη χωρίς δικαιοσύνη καί μέ αὐτά πού παρέδωσαν θεμελίωσαν τόν ἀλυτρωτισμό τῶν γειτόνων μας. Δυστυχῶς ὅταν ὁ κ. Ζάεφ ὑποδεχόμενος τούς «ἐκλεκτούς» φιλοξενουμένους του εἶπε: «ἐμεῖς οἱ Μακεδόνες ὑποδεχόμεθα ἐσᾶς τούς Ἕλληνες, οἱ δύο Κυβερνητικοί ἀξιωματοῦχοι. ὁ Πρωθυπουργός καί ὁ Ὑπουργός ἐξωτερικῶν δέν εἶχαν τό θάρρος νά τόν διορθώσουν καί νά τοῦ ποῦν τό λιγώτερο: «ἐσεῖς οἱ Βόρειοι Μακεδόνες, ὑποδέχεσθε ἐμᾶς τοὐς Ἕλληνες Μακεδόνες» γιά νά εἶναι τουλάχιστον συνεπεῖς μέ τά ὑποτιθέμενα κατορθώματά τους. Ἴ σως «διά τούς ὅρκους καί τούς συνανακειμένους» γιά νά μήν χαλάσουν καί τά γενέθλια τοῦ κ. Νίμιτς.Ἔτσι μέ τόν πιό ἐπίσημο τρόπο ἐνώπιον τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ καί τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐξωτερικῶν ἡ Μακεδονία τελείωσε γιά τήν Ἑλλάδα. Κρῖμα!!!
    Πηγή:agiosdimitriossiatistas.gr

    πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/168721

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.