Γιάννης Θεοφύλακτος για Novartis: “Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης που ήθελε να μπούνε στο αρχείο όλοι οι φάκελοι;”



Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ”Μαζί το Σαββατοκύριακο” ήταν το Σάββατο 13/4/2019 ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος με τους δημοσιογράφους Γ. Σκάλκο και Ε. Χάντζιου, με κύριο θέμα συζήτησης το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο ανέπτυξε πολύ ισχυρά επιχειρήματα:

– “Συνεταιράκια” χαρακτήρισε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Θεοφύλακτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Γιατί όλη η Ν.Δ. υπερασπίστηκε αμέσως τον κ. Λοβέρδο, ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;”. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα δύο αυτά κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος, κάλυπτε ο ένας τον άλλον και έτσι, άλλωστε, θάφτηκαν όλα τα σκάνδαλα που πτώχευσαν την χώρα.

Το μεγάλο διακύβευμα των εθνικών εκλογών, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος ακριβώς για το άρθρο 86, δηλαδή για την ευθύνη των Υπουργών:

“Αν ο κόσμος ψηφίσει Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν παραγράφονται τα εγκλήματα των πρώην Υπουργών”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος “και τούτο διότι προτείναμε να μπει μία ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 που να ορίζει ότι η δωροδοκία δεν γίνεται κατά την άσκηση, αλλά επ’ ευκαιρία των καθηκόντων των Υπουργών”.

“Αν πάλι ψηφιστεί ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ., τότε όλα τα ερευνώμενα εγκλήματα αυτόματα θα παραγραφούν”, επισήμανε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος χαρακτήρισε ως ‘γελοία’ την προσπάθεια χαρακτηρισμού του σκανδάλου Novartis ως σκευωρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “εάν ήταν σκευωρία, δεν θα εμπλέκαμε και τον Β. Βενιζέλο;”.

“Δεν μπορώ παρά να τονίσω την τεράστια ηθική απαξία του σκανδάλου Novartis”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος και τούτο διότι “έγινε μέσα στην κρίση και τα μνημόνια, δηλ. η Κυβέρνηση τότε με το ένα χέρι έκοβε μισθούς και συντάξεις και με το άλλο διαπλεκόταν με τις φαρμακοβιομηχανίες…”

“Είναι λίγα τα 200.000 ευρώ που αναφέρονται στην δικογραφία Novartis;” αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος, αποδομώντας έτσι το επιχείρημα της αντιπολίτευσης, ενώ στη συνέχεια στηλίτευσε τις απροκάλυπτες επιθέσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές.

Τέλος, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε: “Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης που ήθελε να μπούνε στο αρχείο όλοι οι φάκελοι, ενώ η Δικαιοσύνη αποφάσισε να συνεχίσει την ποινική έρευνα για κάποιες από αυτές;”

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γιάννης Θεοφύλακτος για Novartis: “Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης που ήθελε να μπούνε στο αρχείο όλοι οι φάκελοι;”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.