Καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας για τον διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ



Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αναμενόμενα πιστοί στην αποστολή που έχουν αναλάβει να υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους προχώρησαν σε συνεδρίαση του ΔΣ για τον διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ αποκλείοντας τις δυνάμεις της ΔΑΣ.

Με αντικομουνισμό, ψέμα και συκοφαντία προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Όλα αυτά για να συγκαλύψουν ότι προσπάθησαν και στην Ρόδο και στην Καλαμάτα, στα θέρετρα της χλιδής, να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο νοθείας, με μπράβους, με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους ώστε να κάνουν την ΓΣΕΕ ακόμα πιο εργοδοτική. Αν θέλανε να δει ο κόσμος την κατάντια τους 1ον δεν θα αρνιόντουσαν να κάνουνε το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά όπως πρότεινε το ΠΑΜΕ 2ον δεν θα απέκλειαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την κάλυψη του συνέδριου της ΓΣΕΕ. Και εδώ να καταγγείλουμε μια μερίδια των ΜΜΕ που αναμασά τα ψέματα και της συκοφαντίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ την στιγμή που δεν βρήκαν κουβέντα, κιχ δεν βγάλανε για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο.

Τα αίσχη τους και οι συκοφαντίες πρέπει να πέσουν στο κενό. Μιλάνε για εισβολή του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ Αλήθεια, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν αντιπρόσωπους εργαζόμενους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ; και τους ρωτάμε τους υποκριτές, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ με την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας είναι εισβολείς;; οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ απο την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο Φάρμακο είναι εισβολείς;; οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Πάτρας, κοκ… είναι και αυτοί εισβολείς;. Αν όλοι οι παραπάνω είναι εισβολείς οι μπράβοι, οι εργοδότες, η μήπως καλύτερα το συνδικαλιστικό της ασφάλειας τότε τι είναι;;

Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της περιοχής, οι εμποροϋπάλληλοι και οι οικοδόμοι της περιοχής της Εορδαίας γνωρίζουν εδώ και χρόνια τα όργια της νοθείας που συντελούνται στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας με σκοπό η ξεπουλημένη συνδικαλιστική πλειοψηφία να βγάζει μαϊμού αντιπροσώπους για να καθορίζει τους συσχετισμούς τόσο στο Εργατικό Κέντρο αλλά και στην ΓΣΕΕ και σε δεκάδες ομοσπονδίες. Μπορεί άλλωστε να ξεχάσει κανένας τις δεκάδες νοικοκυρές που ψήφιζαν παλιότερα στο σωματείο οικοδόμων. Μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τις λαμογιές τους μπροστά στις αρχαιρεσίες της ΕΤΕ και του Σπάρτακου που τα μητρώα μελών διπλασιάζονται, που η μετακίνηση μελών από το ένα σωματείο στο άλλο οργιάζει. Όλα αυτά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα έχουν καταγγείλει. Ας μην μιλάνε οι πιστοί υπηρέτες των αφεντικών για διάλυση της ΓΣΕΕ όταν οι ίδιοι έχουν μετατρέψει την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας σε παραμάγαζο της εκάστοτε κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και τα σήμερα χρόνια της «ανάπτυξης» για λίγους και εκλεκτούς η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ουδεμία προσπάθεια δεν έκανε για να εμποδιστούν τα χειρότερα. Το αντίθετο μάλιστα στήριζε και προωθούσε τα χειρότερα μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να ξεχάσει πως ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στηρίζουν το σκλαβοπάζαρο με τις εργολαβίες στην ΔΕΗ, αυτοί είναι που τόσα χρόνια το έκτακτο προσωπικό στην ΔΕΗ Α.Ε το απέκλειαν από την εγγραφή τους στα σωματεία. Για τις απολύσεις και την διάλυση από την εργοδοσία του σωματείου στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V δεν είπαν κουβέντα.

Η προσπάθεια των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου να αποκλείσουν τις δυνάμεις της ΔΑΣ από το διορισμό διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει ως σκοπό να προχωρήσουν σε νέο συνέδριο νοθείας για να νομιμοποιήσουν όσους μαϊμού αντιπροσώπους έχουν. Έτσι σκοπεύον να ελέγχουν πάλι την ΓΣΕΕ προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών και της κυβέρνησης, να περνάνε τα μέτρα και να υλοποιείτε η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς να κουνιέται φύλλο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε συνέδριο της ΓΣΕΕ με φουσκωτούς και μπράβους με μαϊμού σωματεία και νόθους αντιπροσώπους δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. Προτείναμε να διοριστεί διοίκηση αναλογική με βάση και τα αποτελέσματα του τελευταίου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, χωρίς να αποκλείετε καμία παράταξη, και να προχωρήσει η διορισμένη διοίκηση σε μη νομιμοποίηση (στον αποκλεισμό) των 53 και πλέον αντιπροσώπων που είναι νόθοι, εργοδότες κοκ.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν πρόκειται να το αποδεχτούν τα τσιράκια των αφεντικών πανελλαδικά, αλλά και οι εργατοπατέρες της Πτολεμαΐδας.

Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και τους εργατοπατέρες που ελέγχουν το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Να τους απομονώσουν, να τους ξηλώσουν από τα σωματεία και την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να γίνει υπόθεση περισσότερων εργαζόμενων η πάλη για ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Για την Αγωνιστική Συνεργασία
Μωυσιάδης Σταύρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.