Σε 35 χώρες τρώνε πίτα από την Κοζάνη – Αύξηση των εξαγωγών κατά 25% το 2018 για την εταιρεία Alfa



Ολοκληρώνονται επενδύσεις 6,2 εκατ. ευρώ που θα αυξήσουν την παραγωγική της ικανότητα
Η εταιρεία alfa ολοκλήρωσε, τον Μάρτιο, επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό

Mε ρυθμό 25% «έτρεξαν» το 2018 οι εξαγωγές της εταιρείας «Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης ΑΕΒΕ», πιο γνωστής με το εμπορικό σήμα alfa και δραστηριότητα στην αγορά της επώνυμης κατεψυγμένης ζύμης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1950 στην Κοζάνη και το 1985 πήρε τη σημερινή της μορφή. Είναι η πρώτη εταιρεία που έδωσε όνομα σε πίτα (κοζανίτικη ΚΙΧΙ, Ζαγορίτικη κ.ά.), όπως και η πρώτη που λανσάρισε πίτα σε χάρτινο ταψάκι.

Από τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην Κοζάνη, τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε περισσότερες από 35 χώρες και οι πωλήσεις του εξωτερικού αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του συνολικού τζίρου της εταιρείας. Η εταιρεία έχει συστήσει θυγατρικές σε Αμερική, Σερβία και Ρουμανία και στην Ελλάδα διαθέτει 11.000 σημεία πώλησης (supermarket, φούρνοι, catering κ.ά.).

Το 2018 ο κύκλος εργασιών της alfa διαμορφώθηκε στα 31,74 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 12,11% σε σχέση με τoν τζίρο των 28,31 εκατ. ευρώ του 2017. H alfa εμφανίζει μία από τις καλύτερες σχέσεις ιδίων προς ξένα κεφάλαια. Με στοιχεία του 2017 τα ίδια κεφάλαια ξεπερνούσαν τα 33 εκατ. ευρώ και ο τραπεζικός δανεισμός προσέγγιζε τα 1,4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τον Μάρτιο επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ συνεχίζει την υλοποίηση επένδυσης 6,25 εκατ. ευρώ, που αφορά επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Η επένδυση έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 80% και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.

«Οι επενδύσεις αυτές θα επιτρέψουν στην, alfa μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων» υποστηρίζει η διοίκηση.

H αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της και οι νέες επενδύσεις οδήγησαν και σε σημαντική ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατά 22,5% σε σχέση με το 2017, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι στην allfa να ανέρχονται σε 380 άτομα.

Οι μετοχές της alfa διαπραγματεύονται στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου (ΧΑΚ).

Από tovima.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.