Ο ομογενής παγκόσμιος πρωταθλητής kick boxing Στέλιος Λογγινίδης (Stan The Man) θρηνεί για την απώλεια του Κοζανίτη πατέρα του Στάθη



Ο Στάθης Λογγινίδης με την σύζυγό του Σούζι, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Ο ομογενής Στέλιος Λογγινίδης (Stan The Man), που υπήρξε οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής kick boxing και έκανε γνωστό το άθλημα στην Αυστραλία, θρηνεί την απώλεια του πατέρα του Στάθη Λογγινίδη, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια αυτή. Όσο και να προετοιμάζεται κανείς, ποτέ δεν είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια απώλεια. Είμαστε μια θεοσεβούμενη οικογένεια και το μόνο που μας ανακουφίζει είναι ότι μια μέρα θα ξανασμίξουμε» είπε στον «Νέο Κόσμο» ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας.

Ο Στέλιος λάτρευε τον πατέρα του και για να τον τιμήσει όταν βρισκόταν στο ζενίθ της καριέρας του πήγε και αγωνίστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Κοζάνη.

Ο Στάθης Λογγινίδης εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία κατά τη δεκαετία του ’60 για να βρεθεί κοντά στην μέλλουσα σύζυγό του Σούζι.

Πρόσφερε πολλά στην παροικία αλλά και την κοινωνία. Υπερήφανος Πόντιος ψυχαγώγησε τους συμπατριώτες του με τη λύρα του της οποίας ήταν δεξιοτέχνης. Εργάστηκε σκληρά, δημιούργησε οικογένεια και αφήνει πίσω του τεράστια επιτεύγματα.

Για εκείνον, όμως, το πιο σημαντικό επίτευγμα ήταν τα τρία παιδιά του. Ο Σταν, η Λάνα και ο Τζορτζ που τον έκαναν υπερήφανο, τον καθένα με τον τρόπο του.

Ο Σταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και ο μικρότερος Τζορτζ διακρίθηκε στο ίδιο άθλημα.

Πριν λίγα χρόνια, ο Στέλιος Λογγινίδης κατατάχθηκε στους κορυφαίους αθλητές της Αυστραλίας.

Οι αυστραλιανές Αρχές, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του, τον ενέταξαν τώρα και επίσημα στο «Sport Australia – Hall of Fame» (σε ελεύθερη μετάφραση Σαλόνι Δόξας του Αυστραλιανού Αθλητισμού).

Μας είχε πει τότε πως η «κινητήριος δύναμη» πίσω από την επιτυχία του ήταν οι γονείς του.

Την πρώτη φορά κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην Μπανγκόγκ, παρουσία 90.000 θεατών. Το έπαθλο του το απένειμε ο ίδιος ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης.

Ο Λογγινίδης αγωνιζόταν σε όλο τον κόσμο και με την ελληνική σημαία.

Ο ίδιος μας έλεγε ότι η μητέρα του δεν παρακολούθησε ποτέ ζωντανό αγώνα του.

«Στην αρχή προσευχόταν και ζητούσε από την Χριστό να με προστατεύσει από τους γορίλες αντιπάλους μου. Μετά τις πρώτες μου νίκες ζητούσε από τον Χριστό να με προστατεύει τους γορίλες από μένα» μας έλεγε ο ίδιος, αστειευόμενος…

Τώρα πενθεί για την απώλεια του πατέρα του αλλά πιστεύει ότι ο Στάθης Λογγινίδης όπου και αν βρίσκεται θα είναι υπερήφανος για το έργο που άφησε πίσω του.

Από το neokosmos.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.