Παρουσίαση του βιβλίου του Λέοντος Α. Ναρ «Ξανά στη Σαλονίκη», για την μετέωρη επιστροφή των Ελλήνων Εβραίων στο γενέθλιο τόπο



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης παρουσιάζουν το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις 19.00, το βιβλίο του Λέοντος Α. Ναρ “Ξανά στη Σαλονίκη”, Η μετέωρη επιστροφή των Ελλήνων Εβραίων στο γενέθλιο τόπο (1945-1946) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

Με το συγγραφέα θα συζητήσουν οι:
– Δρ. Ελένη Γερούση, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης, και
– Μιχάλης Πιτένης, συγγραφέας.

Το βιβλίο αναφέρεται στην επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (1945-1946) και καταγράφει τα εμπόδια που συναντούσε η επανένταξη των Εβραίων στη συλλογικότητα της πόλης.

Ο Λέων Α. Ναρ, αξιοποιώντας πλουσιότατο αρχειακό υλικό, αξιολογεί τις συνθήκες που επικράτησαν τα δύο πρώτα χρόνια της μεταπολεμικής ανασύστασης της Κοινότητας, η οποία, χωρίς να απομακρύνεται από τον κλονισμό που υπέστη, προσπαθεί να εξοικειωθεί σταδιακά με τη διαχείριση της νέας πραγματικότητας.

Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 19.00, Αμφιθέατρο Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.