Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη το Σάββατο 30 Μαρτίου με στόχο την αύξηση των δωρητών οργάνων



«Η δωρεά οργάνων, δώρο ζωής!»

Το σημαντικό κοινωνικό θέμα της δωρεάς οργάνων θα βρεθεί στο επίκεντρο της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» και του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης.

Μάλιστα για τις ανάγκες ενημέρωσης του κόσμου για την εκδήλωση, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης. “Θέλουμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία και σε όσους τόλμησαν. Να δώσουν αυτό το δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσεβεκίδης, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, τονίζοντας πως αρκετός κόσμος σήμερα βρίσκεται στην ανάγκη ενός οργάνου είτε πρόκειται για καρδιοπαθείς, είτε για νεφροπαθείς κ.ο.κ.

Στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εκπρόσωπος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η αιματολόγος από την Πτολεμαΐδα Βάσω Γκάσταρη και η Κυριακή Τσαουσίδου από τη «Γέφυρα Ζωής» για τα βλαστοκύτταρα. Να σημειωθεί πως στο χώρο της εκδήλωσης θα μπορεί κανείς να γραφτεί ως δωρητής οργάνων, αρκεί να γνωρίζει τους κωδικούς του taxis net. Στην εκδήλωση ενεργή εμπλοκή θα έχει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης, ο πρώην δραστήριος πρόεδρος του οποίου, Κώστας Τσιάντας, με το θάνατό του χάρισε ξανά τη ζωή σε επτά συνανθρώπους μας, αφού η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του. Επίσης, ακόμη ένα μέλος του συλλόγου προέβη στην ίδια πράξη, ως αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απονείμουν τιμητικές πλακέτες στις δύο εν λόγω οικογένειες, για την προσφορά τους στην κοινωνία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αυξηθούν οι δωρητές οργάνων, συνειδητοποιώντας ότι μπορεί κανείς με τον θάνατό του να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους του!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.