Γ. Θεοφύλακτος για α΄ κατοικία: «Τo μόνο λάθος της Κυβέρνησης ήταν ότι δεν προστάτεψε τις βίλες με τις πισίνες!»



Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος κατέδειξε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις ως τώρα πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την προστασία της α΄κατοικίας:

– Από το 2015 είναι σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη.

– Προστατεύεται η α΄ λαϊκή κατοικία.

Δεν προστατεύονται βεβαίως οι βίλες που αποκτήθηκαν με δανεικά των οποίων οι εγγυήσεις ήταν αέρας!

Ο κ. Θεοφύλακτος παρουσίασε επιγραμματικά τα βασικά σημεία του νέου νόμου για την α’ κατοικία:

– Όσοι είναι ήδη στο νόμο Κατσέλη ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν τους αφορά ο νέος νόμος,

– Για 1η φορά προστατεύονται και οι έμποροι (όσοι έχουν πτωχευτική ικανότητα),

– Η αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας φτάνει τις 250.000 ευρώ και για τα επιχειρηματικά δάνεια τις 175.000,

– Δεν επηρεάζεται η ρύθμιση αν το δάνειο έχει μεταβιβαστεί σε fund,

– Ο προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου θα γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία και η πληρωμή με βάση την εμπορική, οι οποίες έχουν πέσει κατά πολύ,

– Η προθεσμία που δίνεται είναι ως το τέλος του χρόνου, μετά από 9 χρόνια ισχύος του ν. Κατσέλη,

– Σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξει κούρεμα των δανείων,

– Οι επιμηκύνσεις των πληρωμών και τα μικρότερα επιτόκια θα οδηγήσουν σε μικρότερες δόσεις

– Συνεισφορά του δημοσίου σε αρκετές περιπτώσεις,

– Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα υπάρξει δικαστική ρύθμιση.

Τέλος ο κ. Θεοφύλακτος προχώρησε και σε προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του νόμου:

– Θα ήταν πιο σωστό να αποκλείονται μόνο αυτοί που εσκεμμένα έδωσαν πλαστά στοιχεία για τη λήψη δανείου.Η απένταξη των λοιπών δεν συμφέρει κανέναν.

– Όσοι εξέπεσαν της ρύθμισης του ν. Κατσέλη θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στο νόμο.

Ο συνυπολογισμός της περιουσίας του/της συζύγου θα οδηγήσει μαθηματικά σε εικονικά διαζύγια και γι’ αυτό δεν πρέπει να προσμετράται.

Τέλος ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε (ειρωνικά) ότι με το νόμο αυτό “δεν ρυθμίζονται τα ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (!), ενώ κάθε τόσο βγαίνουν ειδήσεις για μεγαλοστελέχη τους που ενώ δανείστηκαν υπέρογκα ποσά δεν πλήρωσαν έως τώρα ούτε ένα ευρώ”!

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

2 σχόλια στο άρθρο “Γ. Θεοφύλακτος για α΄ κατοικία: «Τo μόνο λάθος της Κυβέρνησης ήταν ότι δεν προστάτεψε τις βίλες με τις πισίνες!»

  1. ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ ο λόγος : Πρόχειρη προσέγγιση..
    Λόγω κρίσεως και μνημονίων το πρώην απόκομμα μετασχηματίστηκε σε κόμμα. Τσιράκια του Σόρος και των παγκοσμιοποιητών, έβαλαν μπρος και συνεχίζουν με πάθος και μανία το ξεθεμελίωμα.
    1. Οι ριζοσπάστες που κάποτε φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» τώρα προσκυνάνε τον… ταξικό και εθνικό εχθρό, τις ΗΠΑ. Για σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της ανυποληψίας, να κάνει διαδηλώσεις προς την αμερικανική πρεσβεία και να βρίζει τις παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον. Να μιλά για αχυρανθρώπους των Αμερικανών και να ζητά εθνική ανεξαρτησία !!!
    2. Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας. Γιώργος Κασιμάτης . Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμβουλος του Α. Παπανδρέου…
    3. Ο Τσίπρας επιχειρεί τώρα «φυγή προς τα μπρος». Θα κοιμηθεί στο κρεβάτι που έστρωσε. Παρά τα στραπάτσα που πάθαμε, ο ίδιος εξακολουθεί να επαναλαμβάνει ότι «πήραμε αυτά που ζητούσαμε». Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και αναλαμβάνει ο κ. Πολάκης. ΣΤΑΘΗΣ (ΕΝΙΚΟΣ) 29-3-17

  2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
    …………………Πολύ μακριά από το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η χώρα οδεύει σε μία εποχή ευημερίας, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκος Κουτεντάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ρίχνει βόμβες.

    Δεν δανειστήκαμε απλώς λίγα, αλλά και ακριβά. Δυο φορές και πλέον από την Πορτογαλία. Με 1,28 % δανείζεται η Πορτογαλία με 3,9% η Ελλάδα (και με 0,8% η Ιρλανδία). Με δυο λόγια έχουμε ακόμα δρόμο πολύ.
    Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η φράση του ότι όσα υπάρχουν μέσα στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για τον κατώτατο μισθό είναι εικασίες και όχι ποσοτικές εκτιμήσεις που μπορούν να αποδειχθούν.
    Καμπανάκι για «καμένη γη στην οικονομία» -Η έκθεση Κουτεντάκη | iefimerida.gr 8-3-19…………………..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.