Το Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ για την προσπάθεια τρομοκράτησης φοιτητών της Κοζάνης

Η τρομοκράτηση του αγώνα δεν θα περάσει!
Η πάλη των φοιτητών και του λαού θα την «σπάσει»!

Το Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του δίκαιου αγώνα των σπουδαστών του ΤΕΙ Κοζάνης. Οι σπουδαστές, κόντρα σε όλους όσους τους θέλουν υποταγμένους, όλο το προηγούμενο διάστημα, ύψωσαν το ανάστημά τους, κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την συγχώνευση του Ιδρύματος με αυτό του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Τα αιτήματά τους ήταν δίκαια, διεκδικώντας «πτυχία για δουλειά, πτυχία με αξία και όχι διαβατήρια για την ανεργία», «σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές» κ.α.

Στον αγώνα αυτό πρωτοστάτες μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές φοιτητές ήταν και τα μέλη της ΚΝΕ. Δύο από αυτά προσπαθεί τώρα το ΤΕΙ να «τιμωρήσει». Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιεί πλάγια μέσα. Τι συνέβη: Τα δύο αυτά μέλη της ΚΝΕ, όπως και αρκετοί ακόμα σπουδαστές αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα με τους ηλεκτρονικούς τους κωδικούς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο. Λόγω της κατάληψης που για αρκετές μέρες πραγματοποιούταν στο χώρο των γραμματειών και της Διοίκησης δεν μπόρεσαν να κάνουν την εγγραφή τους μέσω των γραμματειών.

Ύστερα από παρέμβαση των σπουδαστών αυτών στον Πρύτανη του ΤΕΙ, αφού έληξε η κατάληψη, απέσπασαν τη δέσμευση ότι κανένας σπουδαστής δεν θα χάσει το εξάμηνό του και ότι θα ξανάνοιγε το σύστημα για να γραφτούν μέσω των γραμματειών. Όταν λοιπόν τα δύο μέλη της ΚΝΕ επισκέφθηκαν την γραμματέα του Τμήματος των Μηχανολόγων, όπου φοιτούν, και αφού είχε ξεκινήσει να κάνει την εγγραφή τους κανονικά, όταν αυτή κατάλαβε ποια είναι τα παιδιά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν σε όλον αυτό τον αγώνα, αρνήθηκε να τους κάνει την εγγραφή τους, χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες. Ταυτόχρονα, εντελώς κυνικά, δήλωνε πως, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά εγγράφηκαν κανονικά, αυτούς τους δύο δε δέχεται να τους γράψει στο εξάμηνό τους, που κανονικά τόσο καιρό παρακολουθούν.

Λοιπόν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση, 100 χρόνια τους κομμουνιστές κανένας δεν τους τρομοκράτησε και δεν τους εμπόδισε να αναπτύξουν την πάλη τους μαζί με τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό για τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε όλους τώρα να πάρουν θέση. Είναι γνωστή η τακτική αυτή στην προσπάθεια υποταγής της όποια αντίδρασης ενάντια στις αντιλαϊκές-αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μαθητοδικεία, αγροτοδικεία και κάθε λογής προσπάθεια τρομοκράτησης είναι στην καθημερινή ατζέντα όλων αυτών των δυνάμεων, που δρουν και στο χώρο του ΤΕΙ, με σκοπό την υποταγή στον «ρεαλισμό» και το βάρβαρο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας.

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.