Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” το έργο που αφορά την ύδρευση Λουκομίου του Δήμου Βοΐου



Στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” εντάχθηκε το έργο που αφορά την «Ύδρευση Λουκομίου» του Δήμου Βοΐου, κατόπιν έντονων προσπαθειών και ενεργειών του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλου.

Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης I του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Βοΐου και Φορέας Υλοποίησης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων.

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 390.427,42€.

Αφορά την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Λουκομίου του Δήμου Βοΐου, το οποίο είναι παλιό και παρουσιάζει πολλά προβλήματα διαρροών και φθορών. Έτσι εκπληρώνεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δ.Δ Λουκομίου για ποιοτικότερη και δίχως προβλήματα υδροδότηση του οικισμού.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.