Ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στην Κοζάνη – Προχωρά το θέμα της αξιοποίησης του Ξενία



Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, είχε την Τετάρτη το πρωί ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού Κώστας Δεσποτίδης, Οικονομικών Γιώργος Βαλαής, Τοπικής Ανάπτυξης Χρύσα Αθανασιάδου και Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση του Ξενία και η χρηματοδότηση της νέας στεγασμένης λαϊκής, που θα χωροθετηθεί στην έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Κοζάνης για 99 χρόνια.

Ειδικά για το θέμα του Ξενία, υπήρχε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των συνομιλιών, που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια με το Δήμαρχο Κοζάνης να εκφράζει την αισιοδοξία του πως πολύ σύντομα θα έχουμε οριστική λύση στο θέμα.

Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως “το θέμα του Ξενία της Κοζάνης το συζητάμε με το Δήμαρχο από τότε που ήμουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν προλάβαμε τότε να το ολοκληρώσουμε αλλά σήμερα είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε τη λύση για την αξιοποίηση και σύντομα να κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις. Είναι ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη και δεν μπορεί να μείνει στη σημερινή του κατάσταση. Θα πρέπει να υπερβούμε αγκυλώσεις αλλά θα τα καταφέρουμε”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.