Ο Γ. Ντζιμάνης για την ανεξαρτητοποίηση του Δήμου Βελβεντού και για το διαχωρισμό των Διοικήσεων του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου



Με την ανεξαρτητοποίηση του Δήμου Βελβεντού αποκαθίσταται μία αδικία που συντελέστηκε στην περιοχή του Βελβεντού με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Τα προβλήματα που προέκυψαν από τη δημιουργία του διευρυμένου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού μετά από 8 χρόνια εφαρμογής είναι περισσότερα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λυνόντουσαν. Ο Δήμος Βελβεντού αποτέλεσε πρότυπο μοντέλου αυτοδιοίκησης και παράδειγμα για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Ήταν ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος με μηδενικά χρέη. Με την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού ευοδώνονται οι πολυετείς αγώνες των κατοίκων του Βελβεντού, που εκφράστηκαν μέσα από και τις λαϊκές συνελεύσεις και τα δημοψηφίσματα του 2010 και του 2014, αλλά και με την υπ’ αριθμ. 29/2015 ομόφωνη απόφαση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού.

Με το διαχωρισμό των Διοικήσεων του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου θα αναβαθμιστεί η λειτουργία όλων των κλινικών και των δύο Νοσοκομείων και η ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών. Τα μέτρα συγχώνευσης των νοσοκομείων που έλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αποτύχει, καθώς δεν συνοδεύτηκαν από περαιτέρω χρηματοδότηση και πρόσληψη προσωπικού.

Από το γραφείο του Γιώργου Ντζιμάνη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.