Ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Κοζάνης για την αναπροσαρμογή των Συντάξεων



Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Κοζάνης και περιχώρων, ενημερώνει τα μέλη του, πως στα Γραφεία του στην Κοζάνη, οδός Παύλου Χαρίση 13, Όροφος 1ος, διατίθεται έντυπη ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ, προς τον ΕΦΚΑ / Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την έκδοση Απόφασης, της Νέας (Τροποποιητικής) Συνταξιοδοτικής Πράξης, όπως προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία (Ν. 4387/2016, Ν4472/2017), για την αναπροσαρμογή των Συντάξεων.

Επειδή από 01/01/2019 οι συνταξιούχοι θα έχουν μια νέα σύνταξη (αφορά παλαιούς συνταξιούχους πριν της 12/5/2016), χωρίς όμως να έχει εκδοθεί και η αντίστοιχη Απόφαση, που προβλέπει η νομοθεσία και να μην θεωρηθεί πως αποδέχονται τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, έστω κι αν αυτός είναι λανθασμένος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η σχετική Αίτηση-Ένσταση-Αναφορά, δεν αφορά την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών, για τα οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) ζήτησε «πολιτική λύση», με προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από την προσφυγή τους ή μη στη δικαιοσύνη.

Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ομαδικές προσφυγές, μέσα όμως στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ επίσης, πως η ανακοινωθείσα στην κοπή της πίτας μονοήμερη εκδρομή του Συνδέσμου έχει προγραμματιστεί για τις 7 Απριλίου 2019, ημέρα Κυριακή, για τα ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ και ΑΝΑΤΟΛΗ του Νομού Λαρίσης (με λεπτομέρειες όπως η διαμόρφωση του προγράμματος). Παρακαλούμε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής ΜΈΧΡΙ 1 Απριλίου 2019, ημέρα Δευτέρα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                             Η
Πρόεδρος                                            Γεν. Γραμματέας

Παπαθανασίου Βασίλειος             Δάλλα-Χαδιώ Βάια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.