Καταγγελία για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Σ.Ε.Ε.Ε.Ν. καταγγέλλει, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) ως ένα συνέδριο νοθείας που σκοπό από την πλευρά του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει την αναπαραγωγή συνέδρων μαϊμού, με μόνο στόχο να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να κατευθύνει το εργατικό κίνημα στη γραμμή του συμβιβασμού, της υποταγής των εργατών στο μεγάλο κεφάλαιο. Βέβαια αυτή η εκτεταμένη νοθεία δεν είναι μόνο στην συγκεκριμένη ομοσπονδία, αλλά και σε μία σειρά από Εργατικά Κέντρα, άλλες Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία. Στόχο έχει να στηρίξει τα συμφέροντα της αστικής τάξης μέσα στο εργατικό κίνημα και να σέρνει τους εργάτες στη λογική της διαπραγμάτευσης και στις δηλώσεις Παναγόπουλου ότι η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της.

Τα σκήπτρα του πρωταθλητισμού στην νοθεία κατέχει η Δυτική Μακεδονία με την μεγαλύτερη να γίνεται στο ΕΚ Πτολεμαΐδας όπου πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το 28ο συνέδριο.

Η ξεφτίλα και η νοθεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την πρώτη μέρα του συνεδρίου το ΕΚ να εκπροσωπεί 6.307 εργάτες και την δεύτερη μέρα, δηλαδή τη μέρα της ψηφοφορίας εμφανίστηκε αλλαγμένο το μητρώο μελών και φάνηκε να εκπροσωπεί 6.800 με αποτέλεσμα ένα παραπάνω εργοδοτικό σύνεδρο για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν το συνέδριο και αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα ταξικά σωματεία της πόλης καλούν τους εργάτες να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν τέλος στον εκφυλισμό και την εκτεταμένη νοθεία, για ένα Εργατικό Κέντρο που θα αποτελεί αποκούμπι των εργατών και θα παλεύει για τα δικά του συμφέροντα, για συνδικάτα εργατών και ΟΧΙ των εργοδοτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.