Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες μετά από πολλά χρόνια καθ’όλη τη διάρκεια της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς



Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε φέτος η Αποκριά στην Κοζάνη, αφού από την Τσικνοπέμπτη η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά, με αποτέλεσμα να διευκολύνει όλη τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην πόλη της Κοζάνης κατά την έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς, ήταν μια “άτυπη” συμφωνία μεταξύ του καιρού και των διοργανωτών, που το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει και τα δύο μέρη, αφού με αφορμή αυτό, ο κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η έντονη παρουσία του κόσμου στη συναυλία των Locomondo το Σάββατο 2 Μαρτίου και την Κυριακή της μικρής Αποκριάς, όπου η κεντρική πλατεία της Κοζάνης, έσφυζε κυριολεκτικά από κόσμο όλων των ηλικιών, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 3μερο της μικρής Αποκριάς, την πόλη της Κοζάνης επισκέφθηκε πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή του Νομού, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας μία θετική εικόνα για το τι μπορεί να ακολουθήσει όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, αλλά και όταν οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει ελκυστικές προτάσεις για τον κόσμο.

Το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι η πόλη της Κοζάνης έχει αρκετά χρόνια να δει τόσο υψηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς, ενώ φέτος σύμφωνα με τα προγνωστικά του καιρού, φαίνεται μία τάση ακόμα υψηλότερων θερμοκρασιών.

Με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 19°C βαθμούς κελσίου και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας αλλά και το προσεχές Σαββατοκύριακο, που είναι το αποκορύφωμα της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει την Καθαρά Δευτέρα με κρύο και βροχές, όπως αναφέρουν τα προγνωστικά, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι προγνώστες καιρού τις εξελίξεις για το επόμενο διάστημα που φαίνεται να υπάρχει μια σχετική αστάθεια, με σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.