Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς» για τον Δήμο Κοζάνης Π. Αλειφέρης: «Ο συνδυασμός προέκυψε από την ανάγκη μιας ομάδας πολιτών του Δήμου Κοζάνης που ήθελε να εκφραστεί»



Ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και στους δημοσιογράφους Κώστα Δαβάνη και Αντώνη Μαυρίδη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου παραχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς» για τον Δήμο Κοζάνης Περικλής Αλειφέρης. Τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεών του αναφέρονται παρακάτω.

Ερωτώμενος για το πλήθος των συνδυασμών που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις δημοτικές εκλογές, ο κ Αλειφέρης ανέφερε χαρακτηριστικά «Η συμμετοχή δεν είναι ποτέ κακή, πολλές φορές είναι ζητούμενο για ένα Δήμο. Το θέμα είναι αν αυτοί που συμμετέχουν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των προβλημάτων. […] Ο νόμος είναι ένα στοίχημα μεγάλο αλλά σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή δεν είναι κάτι κακό.» Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «τα σχήματα που παρέμειναν τα ίδια επί μακρόν δεν προσέφεραν πολλά στη δημοκρατία».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της συναίνεσης που απαιτεί ο Κλεισθένης, επισήμανε: «Σε ένα πρόβλημα στην αυριανή διαχείριση του Δήμου, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων, θα έχουν ευθύνες, θα σταθούν μπροστά στους πολίτες. Θα πρέπει πολύ καλά να ζυγίσουνε αν θα χρησιμοποιήσουν για πολιτικούς σκοπούς ή για ίδιον όφελος τις δυνατότητές τους. Δεν θα είναι μια κατάσταση συναλλαγής…».

Κληθείς να σχολιάσει τί γέννησε τον συνδυασμό «Όλα Αλλιώς» ανέφερε: «Ο συνδυασμός προέκυψε από την ανάγκη μιας ομάδας πολιτών του Δήμου Κοζάνης που ήθελε να εκφραστεί. Την διακήρυξη υπογράφει ένα ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοιες ομάδες. […] Εμείς δεν μπήκαμε σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία, μπήκαμε να τα κάνουμε όλα αλλιώς. Έχουμε κάνει ένα προσκλητήριο σε ανθρώπους της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί μια στιβαρή ομάδα, μια dream team, για να μπορέσει αφενός να υλοποιήσει ένα νέο αφήγημα για την περιοχή, αφετέρου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη που εξελίσσεται και αναφέρομαι στην αποβιομηχάνιση.»

Σχετικά με το όνομα του συνδυασμού παρατήρησε πως προέκυψε από τις καθημερινές συζητήσεις ανθρώπων που θέλουν να γίνει η καθημερινότητά τους αλλιώς. «Είναι ένα αίτημα που προέκυψε από τα κάτω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις πέντε προγραμματικές αιχμές του συνδυασμού, που στην πράξη υπηρετούν δύο στόχους «…την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, βελτιώνοντας τις συνθήκες και στην πόλη και στα χωριά».

Από το Γραφείο Τύπου

5 σχόλια στο άρθρο “Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς» για τον Δήμο Κοζάνης Π. Αλειφέρης: «Ο συνδυασμός προέκυψε από την ανάγκη μιας ομάδας πολιτών του Δήμου Κοζάνης που ήθελε να εκφραστεί»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.