Το Δ.Σ. του Χ.Ο.Π.Α. για τα όσα συνέβησαν με την θεατρική παράσταση «Γόβα Παρθένα» στην Αίθουσα Τέχνης



Με αφορμή τα όσα δηλώθηκαν και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και αφορούν την παράσταση ΓΟΒΑ ΠΑΡΘΕΝΑ που παρουσιάστηκε στην αίθουσα τέχνης σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο Ποντίων ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ γνωστοποιούμε τα παρακάτω.

Στις 7 Ιανουαρίου ζητήθηκε η αίθουσα από τους υπεύθυνους του ΔΗΠΕΘΕ για την παράσταση, με αίτηση στην οποία αναφέρεται η επωνυμία του έργου, η οποία έγινε δεκτή και καθορίστηκε η ημερομηνία. Τρεις ημέρες πριν την παράσταση που καθορίστηκε για τις 13 Φεβρουαρίου,σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου μας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε αρνητική στάση λέγοντας εκτός των άλλων ότι δεν εγκρίνει το περιεχόμενο και τον τρόπο παρουσίασης. Διευκρινίζουμε ότι είχε στην διάθεσή του έναν και πλέον μήνα να ζητήσει διευκρινίσεις ή όπως έπρεπε να ψάξει ο ίδιος τι είναι αυτό το θεατρικό έργο, δεν το έκανε.

Δύο ημέρες πριν την παράσταση και επειδή το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας ήταν μεγάλο, αποφάσισε το Δ.Σ του Χ.Ο.Π.Α. να γίνει και δεύτερη έκτακτη παραστάση. Παρουσιάστηκαν ο πρόεδρος και ένα μέλος του συλλόγου στον καλλιτεχνικό διευθυντή για να τον ενημερώσουν για την απόφαση τους με γνώμονα ότι η αίθουσα παραχωρήθηκε για τη μέρα εκείνη. Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν ευθύς εξαρχής αρνητική. Να αναφέρουμε ότι την ίδια ημέρα προηγήθηκε ένα κείμενο του ιδίου που έστειλε στον πρόεδρο του συλλόγου για την αρνητική του θέση, αλλά όπως συζητήθηκε και συμφωνήθηκε επειδή ήταν δύο ημέρες πριν την παράσταση δεν γινόταν να ακυρωθεί. Με αυτή την κατάληξη ζητήθηκε να γίνει και δεύτερη έκτακτη παράσταση. Η αρνητική στάση του συνεχίστηκε ζητώντας μάλιστα αύξηση του μισθώματος. Μη έχοντας χρονικά περιθώρια για άλλες ενέργειες ο πρόεδρος δέχθηκε, κατ εμάς τον εκβιασμό. Οι διευκρινίσεις δόθηκαν και για τις δύο παραστάσεις. Τα δύο μέλη αφού συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν όλα έφυγαν και θεώρησαν το ζήτημα λήξαν.

Παραδόξως μεσούσης της πρώτης παράστασης ο καλλιτεχνικός διευθυντής τηλεφωνεί τον πρόεδρο που εκείνη την στιγμή ήταν στα καμαρίνια με τους καλλιτέχνες κάνοντάς του έντονη φραστική επίθεση για το πότε θα τελειώσει η εκδήλωση. Δημιουργήθηκε ένταση και το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνονται οι καλλιτέχνες και δημιουργείται πανικός , ένταση και απώλεια της ηρεμίας. Όπως πρέπει να ξέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής όντας καλλιτέχνης και ο ίδιος, η απώλεια ηρεμίας σε μία παράσταση είναι ότι χειρότερο για την απόδοσή τους.

Θεωρούμε απαράδεκτα: την έντονη κριτική για την ίδια την παράσταση και για τον σύλλογο, την αύξηση του μισθώματος (και όχι για τα χρήματα) εφόσον υπάρχει απόφαση για την μίσθωση από το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ, καθώς επίσης και την τηλεφωνική παρέμβαση ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη, αναιρώντας όλα τα συμφωνηθέντα.

Το Δ.Σ.του Χ.Ο.Π.Α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.