Τα λείψανα του Αγίου Νικάνορος υποδέχθηκε η Κερασιάς Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες



Με λαμπρότητα , ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019 παρουσία δεκάδων πιστών η υποδοχή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικάνορα που τα μετέφεραν καβαλάρηδες του χωριού και όχι μόνο.

Στο ύψος του δημοτικού σχολείου του χωριού τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τον Ιερέα πάτερ Διογένη και πολλούς κατοίκους του χωριού όπου με πανηγυρική πομπή μετέφεραν τα λείψανα στον Ιερό Ναό των “Παμεγίστων Ταξιαρχών”.

Τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση και τέθηκαν τα λείψανα σε προσκύνημα και ευλογία των πιστών.

Τις επόμενες μέρες, κάθε οικογένεια της Κερασιάς θα παραλάβει την οστεοθήκη με τα λείψανα στο σπίτι της για 1 ημέρα , να προσκυνήσει και να ζητήσει τη Θεία Χάρη του Αγίου.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Τα λείψανα του Αγίου Νικάνορος υποδέχθηκε η Κερασιάς Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

  1. Άγιος Νικάνωρ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΑΒΟΡΔΑΣ 1η έκδοση 2017: Τον Οκτώβριο του 1918 στην πόλη της Κοζάνης έπεσε μία φοβερή επιδημία γρίπης. Καθημερινά έχαναν τη ζωή τους δεκάδες Κοζανίτες. Απελπισμένος ο ευσεβής λαός της Κοζάνης κατέφυγε στον θαυματουργό όσιο. Οι πατέρες της μονής μετέφεραν την 6ην Νοεμβρίου 1918 την τιμία κάρα του οσίου και ενώ μέχρι εκείνη την ημέρα είχαν πεθάνει 172 Κοζανίτες , αμέσως το κακό σταμάτησε και δεν υπήρξαν άλλα θύματα. Στο σημείο που έγινε η υποδοχή της κάρας του οσίου κτίστηκε αργότερα μεγαλοπρεπής ναός προς τιμήν του οσίου Νικάνορος.

    ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΚΑΣ : Από την ημέρα που έφεραν τα λείψανα του Οσίου Νικάνορα δεν είχε η Κοζάνη κανένα νέο κρούσμα γρίπης.

    1. Γιάννης Κουράκλης

      - Edit

      Απαντήστε

      “ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΚΑΣ : Από την ημέρα που έφεραν τα λείψανα του Οσίου Νικάνορα δεν είχε η Κοζάνη κανένα νέο κρούσμα γρίπης.”

      Ευτυχώς…αλλά τα παλιά μας τυραννάν ακόμη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.