Μπλόκα αγροτών: Τα τρακτέρ αποκλείουν τις Εθνικές Οδούς – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί



Κλιμακώνονται οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών – Στήνουν μπλόκα με τρακτέρ και «τεμαχίζουν» τη χώρα

Έτοιμοι για όλα είναι οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας το οποίο μέχρι και χθες Παρασκευή ενισχυόταν με νέα τρακτέρ προκειμένου να μεταβούν όλοι μαζί στην προγραμματισμένη κινητοποίηση που έχουν προαναγγείλει στις σήραγγες των Τεμπών.

Οι αγρότες αναμένεται στις 11.30 το πρωί να αναχωρήσουν συντεταγμένα από το χώρο του Μπλόκου, με τρακτέρ και αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσουν το μεσημέρι στα Τέμπη για την κινητοποίησή τους.

Στο μεταξύ, στο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Φλεβάρη, o Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ο οποίος είναι σε ανάρρωση μετά τον πολύ βαρύ τραυματισμό του σε ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του την ώρα της δουλειάς. Τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση οι συνάδελφοί του, που αμέσως άνοιξαν συζήτηση μαζί του για τις κινητοποιήσεις.

Κλειστή και η Εγνατία Οδός

Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν οι αγρότες του μπλόκου της διασταύρωσης Νάουσας θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Κουλούρας.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου της διασταύρωσης Νάουσας καλεί τους αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος, αύριο Σάββατο 9 Φλεβάρη, 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Κουλούρας, κλιμακώνοντας τον αγώνα σε πανελλαδικό συντονισμό με τα άλλα μπλόκα της χώρας δίνοντας απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνηση να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά μας και λύση στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νέους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας».

Συνεχίζουν τα μπλόκα στην υπόλοιπη χώρα

Στην Πελοπόννησο, σε κλιμάκωση του αγώνα προχωρά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), στα πλαίσια συντονισμού της δράσης με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΟΑΣΠΠ από τις 3 μ.μ. της Παρασκευής προχώρησε με αγροτικά οχήματα σε αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο της Μεγαλόπολης, με τη μαζική συμμετοχή αγροτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στον Πύργο Ηλείας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή νέα συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου στον Άι Γιώργη έξω από τον Πύργο, όπου θα προχώρησαν και σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.

Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Φλεβάρη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο.

Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φλεβάρη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ. του Σαββάτου (9/2), οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κατερίνης «Δήμητρα» θα συγκεντρωθούν στον Πολυχώρο «Ελιά», όπου έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, προκειμένου στη συνέχεια να κατευθυνθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας για να την αποκλείσουν στο ύψος της Κατερίνης.

Στην Ημαθία, στον κόμβο της Κουλούρας, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Φλεβάρη, θα γίνει συγκέντρωση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο σημείο. Από εκεί με μηχανοκίνητη πορεία θα κατευθυνθούν συντεταγμένα στην Εγνατία οδό προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της στο ύψος της Κουλούρας περίπου στις 13.00. Στην κινητοποίηση καλούν το μπλόκο της Κουλούρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας, ο Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα», ο Αγροτικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Η Ελπίδα», ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα εξής σημεία:

Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας.
Στο Νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας.
Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.
Στο Νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
Στο Νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης.
Στις Σέρρες, στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής σε επίσκεψη στο μπλόκο το Σάββατο 9 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του δρόμου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι αλληλεγγύης. Σημειώνεται ότι, το κλείσιμο της Ε.Ο. Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, θα γίνεται καθημερινά από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., με τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να παραμένουν ανυποχώρητοι στο δρόμο του αγώνα.

Στο Ηράκλειο, το μπλόκο των Πραιτωρίων έχει αποφασίσει καθημερινά από τις 4 μ.μ. ως τις 6 μ.μ. να προχωρά σε συντονισμένες δράσεις κλιμάκωσης στο μπλόκο. Από τις 5 μ.μ. για μισή ώρα, θα προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

Στο Ρέθυμνο, με νέα συγκέντρωση στις Μάντρες, το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 11 π.μ. που καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου, Αμαρίου Ρεθύμνης, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στην Πρέβεζα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου στο Λούρο θα πραγματοποιήσουν στις 8 μ.μ. της Παρασκευής 8 Φλεβάρη γενική συνέλευση στο χώρο του Μπλόκου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του μπλόκου στο Χαλίκι όπου πάρθηκαν αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Στην Πελασγία Φθιώτιδας, στα πλαίσια κλιμάκωση της αγωνιστική δράσης του μπλόκου της Πελασγίας έγινε εκ νέου αποκλεισμός της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος του μπλόκου, από τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Φλεβάρη και στο ρεύμα ανόδου, με τρακτέρ και τη συμμετοχή αγροτών αλλά και εκπροσώπων σωματείων και φορέων. Ο αποκλεισμός της Ε.Ο θα επαναληφθεί και το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Φλεβάρη, από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Στον Ερύμανθο Αχαΐας, από τις 6 Φλεβάρη ξεκίνησε η συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στο Σταυροδρόμι καθώς και στον Κόμβο Λαδά, με στόχο τις αμέσως επόμενες ημέρες να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της ΒΙΠΕ, στην Πάτρα. Εκεί, θα καταφθάσουν και θα ενωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας, παρατάσσοντας στο σημείο τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Στην Μεσσήνη, στον χώρο του μπλόκου που έχει στηθεί στον σταθμό, θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 9 Φλεβάρη συγκέντρωση αλληλεγγύης με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής. Στη συγκέντρωση καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού Πυλείας. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο χώρο του μπλόκου.

Στην Αργολίδα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) θα προχωρήσει σε αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Άργους – Μυκηνών, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 10 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.