Ο Μ. Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: «Εθνική ήττα το Σκοπιανό – Σε κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε υπουργούς πρώτης κατηγορίας από τη Δ. Μακεδονία»



Το αναλυτικό ρεπορτάζ του e-ptolemeos.gr από τη συνέντευξη τύπου του Μ. Κεφαλογιάννη στην Κοζάνη:

Στις εθνικές εκλογές, που κατ” εκτίμησή του θα γίνουν τον Μάιο ταυτόχρονα με τις δημοτικές και ευρωεκλογές, αλλά και στα εθνικά θέματα και την τοπική πραγματικότητα, αναφέρθηκε εκτενώς στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ευρωβουλευτής και π. Υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, λίγες ώρες πριν κόψει τη βασιλόπιτα της ΔΗΜΤΟ Εορδαίας. «Κατά την κρίση των τακτικιστών του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή για τη ΝΔ όλα της τα στελέχη θα ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές , ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις στο χώρο της ΝΔ. Αλλά έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία για να πέσουμε σε αυτή την παγίδα», σχολίασε σχετικά, ενώ επεσήμανε λίγο αργότερα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Επίσης, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, το Σκοπιακό – ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τις σχέσεις Ελλάδα – Τουρκία, αλλά και τη ΔΕΗ, ενώ δεν άφησε εκτός σχολιασμού και τα τοπικά στελέχη με τα οποία διατηρεί θερμές σχέσεις.

Αναλυτικότερα, τον κ. Κεφαλογιάννη προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης. Ακολούθως τον λόγο είχε ο κ. Κεφαλογιάνης, ο οποίος στην αρχική τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην περιοχή, λέγοντας ότι φέρει πολλούς συμβολισμούς και είναι πολύ επίκαιρη, με το πολύ μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Επίσης, είπε ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς παραταξιακούς και οικογενειακούς. Αναφέρθηκε στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην εκδήλωση του υπ. περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, λέγοντας πως είναι ξεχωριστός συνάδελφος, αλλά και στην ιδιαίτερη περιοχή της Κοζάνης και της ΔΜ. Ανέφερε ονομαστικά τον π. υπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο με τον οποίο έλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες από κοινού γι την περιοχή, τον π. βουλευτή Νίκο Παπαφιλίππου, τον υπ. ευρωβουλευτή Παντελή Καραλευθέρη και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν από κοινού και το κονδύλιο που κερδήθηκε στην ΕΕ που θα έρθει στην περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβαν με τον Γιώργο Κασαπίδη για θέματα όπως ο κρόκος και τον Γιώργο Δακή επί της θητείας του ως περιφερειάρχης.

«Άριστος υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Γ. Κασαπίδης»

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας πόσο φίλος είναι με τον κ. Μητσοτάκη και τον ίδιο αλλά και το πόσο φίλος είναι στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι τα μέλη αυτά ήρθαν στη χώρα μας για να βοηθήσουν και τη ΝΔ, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν εμπιστοσύνη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε στην μακρά προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα και τις 4 μάχες που πρέπει να δοθούν: Τη μητέρα των μαχών, τις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές που έχουν αξία γι τη χώρα, τις περιφερειακές αλλά και τις εκλογές στην ΤΑ. Τόνισε την πολιτική αξία που έχουν οι περιφερειακές εκλογές και το πόσο άριστος υποψήφιος είναι ο Γ. Κασαπίδης, ενώ για τις δημοτικές εκλογές, είπε ότι το μόνο πρόβλημα είναι η πληθώρα υποψηφίων που η βάση τους είναι στη ΝΔ.

«Εθνική ήττα το Σκοπιανό από την Κυβέρνηση»

Επεσήμανε, επίσης, την κρισιμότητα της πολιτικής κατάστασης και η ανάγκη επαφής με τον κόσμο, επαναλαμβάνοντας, μάλιστα με έμφαση μια ρήση του Αβραάμ Λίνκολν, ότι «με τη σφαίρα σου σκοτώνεις τον εχθρό σου, αλλά με την ψήφο σου σκοτώνεις τον μέλλον τον παιδιών του», τονίζοντας πως «εμείς θέλουμε η Ελλάδα να έχει μια ευρωπαϊκή στρατηγική, να συνεννοηθούμε με τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, αλλά τέτοια λάθη όπως το Σκοπιανό και οι συμφωνίες της κυβέρνησης δεν συγχωρούνται, αποτελούν παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δημιουργούν προϋποθέσεις εθνικής ήττας όπως δεν έχουμε ζήσει την τελευταία δεκαετία».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Για τις δημοτικές εκλογές, συντάχθηκε με την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο, λέγοντας πως τη ΝΔ ενδιαφέρει να περάσει το πολιτικό μήνυμα, μέσω των περιφερειακών εκλογών και να περάσουν οι τοπικές κοινωνίες σε άξιους τοπικούς άρχοντες για μια καλύτερη επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι αυτό που θέλουν από τα στελέχη της ΝΔ είναι να έχουν μια πολιτική συμπεριφορά που να αρμόζει. Δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοτικά και τους υποψήφιους στην περιοχή, ούτε και για την καθυστέρηση ανακοίνωσης πολιτικής στήριξης στον Δήμο Κοζάνης, λέγοντας πως δεν είναι αρμοδιότητά του.

Για τις σχέσεις Ελλάδα -Τουρκία

Με βάση την εμπειρία του στην ευρωβουλή στα εθνικά θέματα και ειδικά το θέμα της Τουρκίας, ο κ. Κεφφαλογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, λέγοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος της Ελλάδας με την Τουρκία, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή. «Αυτό δεν δίνει κανένα πλεονέκτημα στην Τουρκία. Ενώ συζητούμε την ενταξιακή δυνατότητα της Τουρκίας, τη στιγμή που συζητούμε να σταματήσουν οι συζητήσεις, γιατί δεν υπάρχει κράτος δικαίου μέσα στην Τουρκία», όπως τόνισε, λέγοντας πως «θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και τους γείτονές της. Ωστόσο υπάρχει μια έκθεση – καταπέλτης κατά της Τουρκίας, ώστε να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που η Τουρκία εξαφανίζει το Καστελόριζο και την Κρήτη από τον Χάρτη». Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη επικύρωσης του δικαίου της θαλάσσης, ενώ με αφορμή τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη γείτονα χώρα, σχολίασε πως: «Διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα. Πλήττει την Ελλάδα από τις ιδεολογικές αξιώσεις. Εμείς θεωρούμε τους εαυτούς μας πρώτα πατριώτες. Ο κ. Τσίπρας είναι διεθνιστής και δεν ενδιαφέρουν τα σύνορα. Αλλά αυτά, σε μια ευαίσθητη περιοχή, δεν βοηθούν. Για αυτό , ο κ. Τσίπρας δηλώνει υπερήφανος που παραχώρησε τη Μακεδονική γλώσσα και το Μακεδονικό έθνος. Εμείς δεν θα το δεχτούμε ποτέ.».

Για τη ΔΕΗ

Για το θέμα της ΔΕΗ μετά το ναυάγιο στον διαγωνισμό και ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να αλλάξει στο θέμα και συγκεκριμένα αν θ πρέπει να αλλάξει κάτι βάζοντας στο τραπέζι τα υδροηλεκτρικά, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε πως η ΔΕΗ προσέφερε πολλά και η προσφορά της είναι τεράστια, και έπρεπε να εκσυγχρονιστεί, γιατί σήμερα λόγω μικροπολιτικών οδηγούμαστε στην απαξίωση της ΔΕΗ. «Είναι μια αποτυχημένη πολιτική. Ελπίζω τώρα να βρούμε μια λύση που να ικανοποιεί την τοπική κοινωνία, να υπάρξει προστιθέμενης αξία σε μια περιοχή που προσέφερε πολλά στην Ελλάδα, να δημιουργήσει ευκαιρίες», τονίζοντας την ανάγκη μιας φιλελεύθερης προσέγγισης στις ΔΕΚΟ. Μάλιστα είπε πως το θέμα αυτό θα το δουν όταν γίνουν κυβέρνηση, σημειώνοντας με νόημα πως «θα έχουμε υπουργούς πρώτης κατηγορίας από τη Δυτική Μακεδονία», σε τομείς που ακουμπάνε την αναπτυξιακή πορεία. Για τη Μικρή ΔΕΗ είπε πως είναι ένα σχέδιο που επιδέχεται βελτίωσης ενώ υπάρχει καλή βάση.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Μ. Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: «Εθνική ήττα το Σκοπιανό – Σε κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε υπουργούς πρώτης κατηγορίας από τη Δ. Μακεδονία»

  1. Η Μακεδονία παραδόθηκε εθελουσίως από τους εντεταλμένους να την προστατεύσουν κυβερνήτες της στους αλβανοσλάβους των Σκοπίων και στις ξένες επιταγές.
    Η Κυβέρνηση με την συνθηκολόγηση των Πρεσπών ικανοποίησε βαθύτατα όλους τους εχθρούς και άσπονδους φίλους της Ελλάδος οι οποίοι επιχαίρουν και την καταχειροκροτούν.
    Όταν στα Βαλκάνια εκδηλώθηκαν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες (αυτοί που οι εθνομηδενιστές αποκαλούν «έκρηξη των εθνικισμών»!) πολλοί λαοί καταγράφηκαν ως Βούλγαροι, Έλληνες, Ρουμάνοι, Σέρβοι κι άλλοι – Μακεδόνες όχι! Διότι δεν υπήρχαν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.