Θέμης Μουμουλίδης: «Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία θα αποκτήσει το δικό της Film Office»

Η Δυτική Μακεδονία σύντομα θα αποκτήσει το δικό της Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (FILM OFFICE).

Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρη Κρέτσου, στους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δημιουργία και των 13 Περιφερειακών FILM OFFICES.

Για την υλοποίηση των σκοπών του Film Office απαιτείται:

Δημιουργία βάσης δεδομένων που θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για την περιοχή ( πλήρης καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, μνημεία, φυσικά τοπία, διαδρομές, οικοσυστήματα, βιομηχανικά κτήρια, κλπ)

Η ανάπτυξη δικτύου πληροφόρησης των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής , μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για τις δυνατότητες δυναμικής ανάπτυξης της περιοχής με την φιλοξενία οπτικοακουστικών παραγωγών.

Η ανάληψη του συντονισμού, για την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση των Οπτικοακουστικών Παραγωγών που θα επιλέγουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Γραφείο θα συμβάλλει στην διευκόλυνση επίλυσης των πάσης φύσεως ζητημάτων που προκύπτουν κατά την οργάνωση και υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής: πχ. τις αδειοδοτήσεις από δημόσιες , αρχαιολογικές ή άλλες υπηρεσίες , την βοήθεια στην εξεύρεση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, από την περιοχή , την παροχή κάθε είδους χρήσιμης πληροφορίας σχετικά με την μετακίνηση και εγκατάσταση των συντελεστών των παραγωγών κλπ.

Με την δημιουργία του FILM OFFICE , ολκληρώνεται το πρώτο απαραίτητο βήμα ώστε η περιοχή να γίνει ανταγωνιστική στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών και παράλληλα να δημιουργήσει την απαιτούμενη εξωστρέφεια.

Σε συνδυασμό μάλιστα, με την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο που σχεδιάζονται στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας , η περιοχή θα αποτελέσει κορυφαίο πόλο έλξης νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων , αλλάζοντας το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής.

Σημαντική επίσης θα είναι η συμβολή στο συνολικό εγχείρημα , η ολοκλήρωση των νομοθετικών εργασιών για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι, τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διοργάνωση της συνάντησης όλων των ευρωπαϊκών FILM COMMISSION ( FORUM των European Film Commission Network), να είναι παρόντα και τα 13 Περιφερειακά Film Offices, κάτω από την ομπρέλα του Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ΕΚΟΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη

4 σχόλια στο άρθρο “Θέμης Μουμουλίδης: «Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία θα αποκτήσει το δικό της Film Office»

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ με φλάμπουρο τον μηδενισμό κάθε ποιότητας ζωής που έχει σχέση με πατρίδα, γλώσσα, λαϊκή παράδοση. Συνονθύλευμα από εισαγόμενες ιδεοληψίες , γι’ αυτό και χωρίς στόχους κοινωνικούς παρά μόνο οικονομικές «διευθετήσεις».

    ¨Ο,τι και να κάνετε κ. σκηνοθέτη, ο εφιάλτης του «αναλώσιμου» σα ς τυραννάει.

  2. Η τέχνη σήμερα χωρίς ανώτερο και σαφή προσανατολισμό, με σχεδόν ενστικτώδη χαρακτηριστικά εκφράζει τη χαοτική ψυχή του βουλευτή.

  3. ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ
    ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.