Ο Σκουρλέτης δεν έρχεται στην Κοζάνη μόνο για την πίτα – Το φλουρί θα πέσει στον Καρυπίδη; – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Δεν είναι τυχαία η έλευση στην Κοζάνη του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν να συζητήσουν πολλά επί των ψηφοδελτίων (Βουλευτικού – Αυτοδιοικητικών).

Στο θέμα της υποψηφιότητας του Θοδωρή Καρυπίδη υπάρχουν πολλά προβλήματα που ακόμη δεν έχουν βγει στην επιφάνεια. Τον απερχόμενο Περιφερειάρχη τον προβληματίζει η δυναμική του Γιώργου Κασαπίδη σε σχέση με τον ίδιο, αλλά προσωπικά δεν εντοπίζω εκεί μόνο το πρόβλημα. Ο Καρυπίδης έχει να αντιμετωπίσει τρία ουσιαστικά προβλήματα.

Το πρώτο είναι ότι δεν βρίσκει δυνατά στελέχη να απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους του 2014 έχουν ήδη αποχωρήσει και δεν φτάνει αυτό, οι περισσότεροι από αυτούς αποχώρησαν κακήν κακώς λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη.

Το δεύτερο είναι ότι όλα μα όλα τα στελέχη που είχαν όλα τα χρόνια μόνιμη θέση ισχύος όπως οι χωροταξικοί αντιπεριφερειάρχες, Πρόεδρος και πρώην εκτελεστικός, αποχώρησαν επίσης, χωρίς να μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ο Καρυπίδης την ισχύ που τους έδινε η θέση τους για όφελος του συνδυασμού.

Το τρίτο είναι η συμπόρευση με την σημερινή κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων έχει κατιούσα πορεία που παρασύρει ταυτόχρονα και την πορεία του συνδυασμού προσκείμενου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πολυδιαφημιζόμενα έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, πυροσβεστική σχολή Πτολεμαΐδας, επικουρικοί γιατροί στα Νοσοκομεία και φυσικό αέριο στην Καστοριά, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το κλίμα γιατί υπήρξαν χειρότερες εξελίξεις που τα καπέλωσαν, όπως η πώληση της ΔΕΗ, η συρρίκνωση των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, η μη σωστή λειτουργία των Νοσοκομείων και η πτώση της γούνας που ουσιαστικά αντί να βοηθήσουν το κλίμα υπέρ του Περιφερειάρχη, το χαντάκωσαν.

Όσο για τους Δήμους και τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει μια απλή συζήτηση για τον ορισμό κάποιων υποψηφίων με πολιτική στήριξη αν χρειαστεί.

Εκεί που το παρασκήνιο οργιάζει είναι για το Βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Κοζάνης. Εκεί που οι 4 Βουλευτές θεωρούσαν δεδομένο ότι κάποιος από τους 4 θα πάρει τις 1-2 έδρες που θα κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνουν εκλογές, όλα ανατρέπονται. Κάποιες ενδείξεις και πληροφορίες κυρίως από το κέντρο λένε ότι σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές ο Θόδωρος Καρυπίδης, θα διεκδικήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή κατ’ ουσίαν είναι ο πιο δημοφιλής όλων αλλά έχει συμβάλει σε πολλές διαδικασίες για την περιοχή ως Περιφερειάρχης, όπως η ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού, η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, έχει στο «τσεπάκι» του 2.000 – 3.000 σταυρούς, ένα «μαξιλαράκι» εκλογής που τον καθιστά, μαζί με το γεγονός ότι είναι πιο κοντά στον Πρωθυπουργό, τον κυρίαρχο της περιοχής.

Όλη αυτή η ιστορία έχει «αγχώσει» τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτοί πήραν το βάρος της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που ο Κοτζιάς «όλως περιέργως» βγαίνει και λέει ότι ο Περιφερειάρχης την «πολέμησε».

Έχουμε να δούμε πολλά το Σάββατο. Μαζί με τα όργανα στην κοπή της πίτας, θα χτυπήσουν και τα όργανα του εσωκομματικού πολέμου.

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Ο Σκουρλέτης δεν έρχεται στην Κοζάνη μόνο για την πίτα – Το φλουρί θα πέσει στον Καρυπίδη; – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Με Μακεδονικό και ΔΕΗ στην πλάτη του, πολύ δύσκολα να εκλεγεί!
    Ο κόσμος μπορεί να ξεχνάει, αλλά κάποια ζητήματα εθνικά θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό μας.
    Οι πολιτικοί της περιοχής μας (ΣΥΡΙΖΑ) θα πληρώσουν το τίμημα όσων κάνανε στην κάλπη.

  2. Μόνο από την φωτογραφία σε πιάνουν τα γέλια και τα κλάματα μαζί… δες τε άνθρωποι που μας αντιπροσωπεύουν….Ο Άλεξ και ο άλλος ο δημοσιογράφος από τα Lidl που μας το παίζει και πολιτικός… φτάνει το παραμύθι ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και πως τα λέτε όλα θέλουν γκρέμισμα το σύστημα πρέπει να σπάσει κομμάτι κομμάτι ξυπνήστε και διώξτε τους όλους μας βάζουν τώρα και μαλώνουμε ανάμεταξυ μας για κόμματα δεξιά αριστέρα κέντρο και ξοφαλτσα ενώ αυτοί στην ουσία ανήκουν Όλοι σε μια συμμορία και ζουνε ζωή χαρισάμενη και ο λαοτζικος πεθαίνει κάθε μέρα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.