Η συγκλονιστική ζωγραφιά της 11χρονης Κοζανίτισσας για την Μακεδονία



Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από μια ζωγραφιά ενός μικρού παιδιού.

Η 11χρονη Γωγώ από την Κοζάνη, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τα δικά της μάτια ζωγράφισε την Μακεδονία, με την Ελληνική σημαία και το σύμβολο του πένθους δίπλα της, φιμωμένη και δακρυσμένη, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη ζωγραφιά της:

«Δεν ξεχνώ 25.01.2019
Αυτή είναι η μία και μοναδική ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία. Της έραψαν το στόμα χωρίς να την αφήσουν να μιλήσει.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Αυτό που έγινε σήμερα 25/1/2019 δεν θα το ξεχάσουν οι πρόγονοί μας που πάλεψαν και σκοτώθηκαν για την ελευθερία της Ελληνικής Μακεδονίας.
Ντροπή στους πολιτικούς!
Ζήτω συγγνώμη σε όσους πέθαναν για τη Μακεδονία.
Τιμή σε όλους σας!»

Αν βλέπαμε εμείς οι μεγαλύτεροι μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μιας ψυχής που δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες, όλα σίγουρα θα ήταν καλύτερα.

Η 11χρονη Γωγώ σε επικοινωνία με το KOZANILIFE.GR δήλωσε:

«Οι μεγάλοι πρέπει να σκέφτονται πάρα πολύ πριν ψηφίσουν, γιατί οι αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή μας».

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

9 σχόλια στο άρθρο “Η συγκλονιστική ζωγραφιά της 11χρονης Κοζανίτισσας για την Μακεδονία

  1. Οι προγονοι που παλεψαν και ειναι εκει που ειναι μονο να βλεπουν μπορουν και αν..δυστυχως οι απογονοι αυτων ξεχασαν..ξεχασαμε οπως θα ξεχασει σε μερικες μερες και η 11χρονη μαθητρια..

    1. Μας κάνεις και το δάσκαλο. Μόνο εσύ διαβάζεις Ιστορία. Απλά διαβάζεις τους αποδομητές της Ιστορίκες. Η Ελλάδα διαθέτει πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν ξεμένει από τέτοιους.

    2. Τι λες ρε Αινσταιν, ωραίες πηγές έχεις! Και το παιδί σε πείραξε προοδευτικέ άνθρωπε;
      Πες μας και τι ψήφισες τώρα…

    3. Δυστυχώς «η ιστορία γράφεται όχι από συνεχιστές τού Θουκυδίδη, αλλά από «οργανικούς διανοούμενους» μισθωμένους μανδαρίνους των ”Αγορών” και τού ΝΑΤΟ»(Χ.Γιανναράς, «Καθημερινή» 20/1/19).

      Την Κυριακή στο Σύνταγμα οι ΕΛΛΗΝΕΣ βροντοφώναξαν με όλη την δύναμη τής ψυχής τους «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»! Το καθεστώς δεν άντεξε την αναμέτρησή του με την Ιστορία και επιδόθηκε να πνίξει τους πολίτες και οικογένειες με μικρά παιδιά που είχαν ξεχειλίσει τους χώρους.

    4. Πιασάρικο θέμα και θα πουλάει αρκετά, βέβαια το παιδί αν το ρωτήσεις από πότε λένε Μακεδονία την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία θα πει…”μια στιγμή να ρωτήσω τον μπαμπά να μάθει τι λέει η ΝΔ ”

  2. Η Γωγώ μας δίνει πολλά τροφοδοτικά στοιχεία για σκέψη. Τα λόγια της μας υπενθυμίζουν να δούμε τον κόσμο με αγνότερο βλέμμα. Εντυπωσιακή προοπτική από μια τόσο νέα φωνή! Μετάβαση στο invdo.com για περισσότερα εμψυχωτικά περιεχόμενα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.