Οι σημαντικότερες καταγραφές του καιρού για το 2018 – Δείτε τα στοιχεία και το βίντεο



Στον παραπάνω χάρτη παρουσιάζονται τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στα εξής:

Η αθροιστική βροχόπτωση των 494 mm που καταγράφηκε στο Θεολόγο Φθιώτιδας το διήμερο 29-30/09/2018, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση διημέρου που έχει καταγραφεί από το δίκτυο μας στα σχεδόν 14 χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα τα 444 mm από αυτά καταγράφηκαν σε σύνολο 24 ωρών.

Η βροχόπτωση των 74 mm σε 2 ώρες που καταγράφηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στις 10/05/2018 και η βροχόπτωση των 102 mm σε 1.5 ώρα που καταγράφηκε στα Βριλήσσια Αθηνών στις 26/07/2018, αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που έχουν καταγραφεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Βασίλης Βαφειάδης, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Χρήστος Πετρόπουλος

Τα σημαντικότερα καιρικά γεγονότα του 2018 σε βίντεο

Η γοητεία του καιρού είναι τα πολλά διαφορετικά του πρόσωπα που δυστυχώς κάποιες φορές μπορεί να είναι και καταστροφικά. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr είναι κοντά σας τόσο κατά τη “ξενάγηση” στα γοητευτικά πρόσωπα του καιρού όσο και στην προειδοποίηση για τις πιθανές καταστροφικές του συνέπειες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας στείλατε το 2018 ώστε η ενημέρωση του καιρού να γίνεται έγκαιρα και έγκυρα.

Επιμέλεια βίντεο: Σ. Ντάφης-Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη
Από το meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.