Βίντεο: Συνάντηση εργασίας του Θ. Καρυπίδη με την Υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη για ζητήματα ισότητας των δύο φύλων



Θέματα ισότητας των δύο φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που επίκειται να κατατεθεί στη Βουλή, μέσα από το οποίο θεσμοθετείται για πρώτη φορά η ισότητα των δύο φύλων σε κάθε πεδίο, στην ιδιωτική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, με σκοπό την εξάλειψη κάθε έμφυλης διάκρισης από όλα αυτά τα πεδία, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το θέμα σύστασης Επιτροπών Ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, χρηματοδότησης των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και των Ξενώνων Φιλοξενίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, έγινε αναφορά στο σύμφωνο συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ και αφορά τους άξονες επάνω στους οποίους θα λειτουργήσουν αυτές οι επιτροπές.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης ανέφερε ότι « σαν Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από το 2014 που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τα ζητήματα ισότητας», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δίνει λύσεις και απαντήσεις σε προβλήματα του παρελθόντος.

«Αν δεν γίνει διάχυτη άποψη, πολιτική, νοοτροπία, πολιτισμός και συμπεριφορά από όλους μας, πάντα θα υπάρχουν ανισότητες. Χρειάζεται δουλειά από όλους, που θα ξεκινά μέσα από το σπίτι, από την οικογένεια, από το σχολείο, από την κοινωνία και από τους πολιτικούς, ώστε να θέσουμε στέρεες βάσεις που θα έχουν αξίες δημοκρατίας, προοπτικής και ισότητας» τόνισε ο Θ. Καρυπίδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.