Βίντεο: Μια επίσκεψη στον Επίσκοπό μας – Της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας



Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων, ξετρυπώσαμε μια επίσκεψη όμορφη. Μια επίσκεψη εδώ στη γειτονιά μας, απέναντι απ’ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, κοντινή, αλλά τόσο σημαντική. Ήταν η επίσκεψη των παιδιών της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο στο κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης.

Αρχές του περασμένου Μαΐου κι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλος παραχωρεί ομιλία στα παιδιά για τις ανάγκες της ταινίας τους με τίτλο «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα». Η ταινία των παιδιών μπήκε στο αρχείο, τα λόγια όμως του Μητροπολίτη μας μένουν χαραγμένα στις καρδιές μας. Λόγος λιτός, περιεκτικός, ουσιώδης που μαρτυρά την ΑΛΗΘΕΙΑ. Κι ένας Επίσκοπος που αγκάλιαζε τα σχολεία, άριστος γνώστης της πραγματικής ΑΓΑΠΗΣ για τα παιδιά. Ο μακαριστός, πλέον, μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος έφυγε. Φρόντισε όμως να αφήσει σπουδαία μαθήματα. Σημαντική παρακαταθήκη για όλους. Μεταξύ άλλων και για παιδιά, γονείς και δασκάλους.

Ευχαριστούμε Επίσκοπέ μας! Καλό Παράδεισο!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.