Με ποια μέθοδο επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία στην Κοζάνη σε ένα από τα τελευταία κρούσματα – Στο προσκήνιο και πάλι οι τηλεφωνικές απάτες



Το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2019 σημειώθηκαν 2 διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε οικίες στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, σε μία από τις οικίες που αποπειράθηκαν οι διαρρήκτες να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού για να δράσουν, χτύπησαν το κουδούνι ενός ένοικου, προφασιζόμενοι ότι ψάχνουν διαμέρισμα. Αφού έλεγξαν ότι δεν βρίσκεται πολύς κόσμος εντός της πολυκατοικίας, δεν έχασαν χρόνο και “έπιασαν αμέσως δουλειά”, προσπαθώντας να παραβιάσουν την πόρτα διαμερίσματος. Ένοικος της πολυκατοικίας που άκουσε τον θόρυβο κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα οι δράστες αφού κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή.

Οι διαρρήξεις και οι τηλεφωνικές απάτες έχουν απασχολήσει έντονα την κοινωνία της Κοζάνης, ενώ η Αστυνομία έχει ενημερώσει προς κάθε κατεύθυνση τους πολίτες με εκστρατείες, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες, όπου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην πείθονται από ένα τηλεφώνημα, τη στιγμή μάλιστα που δεν ξέρουν από ποιον προέρχεται.

Σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα από τη Κοζάνη που δέχτηκε τέτοιου είδους τηλεφώνημα στο παρελθόν, οι δράστες επικαλούνται κάποιου είδους ατύχημα/δυστύχημα όπου εμπλέκεται ψευδώς συγγενικό πρόσωπο και ζητούν κάποιο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την ίδια, πριν από λίγες ημέρες, το ίδιο τηλεφώνημα δέχτηκε συγγενικό της πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, όπου επικαλέστηκαν ότι η ίδια χτύπησε και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Μάλιστα το σκηνικό ήταν τόσο θεατρικό, που εκτός από μία υποτιθέμενα ταραγμένη γυναίκα που παρίστανε την ίδια στο συγγενικό της πρόσωπο, υπήρχε και ένας άντρας που μίλησε στη γραμμή, επικαλούμενος ότι είναι ο γιατρός. Η γυναίκα που δέχτηκε το τηλεφώνημα, δεν πείστηκε για το συμβάν και έκλεισε το τηλέφωνο.

Σε κάθε περίπτωση που γίνουμε αποδέκτες ενός τέτοιου τηλεφωνήματος, ή ακόμα αν δούμε μία ασυνήθιστη δραστηριότητα στην περιοχή μας ή στην πολυκατοικία μας, ειδοποιούμε άμεσα την Αστυνομία.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.