Συνελήφθησαν δύο 25χρονοι στην Κοζάνη για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων



Χθες (02-01-2019) το απόγευμα στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 ετών, για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, ο ένας από τους δύο 25χρονους σε προγενέστερο χρόνο στα Γρεβενά προέβη στην εκτύπωση πλαστών χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας (20) ευρώ, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή-scanner, ταινίες ασφαλείας χαρτονομισμάτων και φύλλα χαρτιού τύπου Α4.

Στη συνέχεια οι προαναφερόμενοι την 01-01-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη, έθεσαν από κοινού σε κυκλοφορία (6) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σε (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των 25χρονων στα Γρεβενά, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(6) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ,
(1) φορητός υπολογιστής,
(1) εκτυπωτής – scanner,
(10) φύλλα χαρτιού τύπου Α4,
(2) φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης,
(4) ταινίες χρώματος ασημί,
(2) κινητά τηλέφωνα και
χρηματικό ποσό των 802,5 ευρώ, ως προϊόντα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.