Ενημερωτικά φυλλάδια διανεμήθηκαν από αστυνομικούς της Τροχαίας στην Πτολεμαΐδα



Ενημερωτικά φυλλάδια διανεμήθηκαν προχθές (21-12-2018) από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Εορδαίας, σε οδηγούς και συνοδηγούς στην πόλη της Πτολεμαΐδας, που περιείχαν συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών τις εορταστικές αυτές ημέρες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν έντυπο ενημερωτικό φυλλάδιο με χρηστικές οδηγίες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές σε οδηγούς και πεζούς.

Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Η διανομή των εν λόγω ενημερωτικών φυλλαδίων έχει ως στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθότι κάθε χρόνο πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών των Χριστουγέννων, παρατηρείται αύξηση της κίνησης των οχημάτων στην Εγνατία οδό, στο Εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστάται στους πολίτες:

Για να είμαστε και πάλι μαζί μετά τις εορταστικές ημέρες:

Μην οδηγείς όταν έχεις καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
Μην παραβιάζεις τα όρια ταχύτητας.
Φόρα πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
Τοποθέτησε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και φόρεσε τους ζώνη ασφαλείας.
Σε περίπτωση που οδηγείς μοτοσυκλέτα φόρα πάντα το κράνος σου, εσύ και ο συνεπιβάτης σου.
Μην κάνεις αντικανονικά προσπεράσματα.
Μην παραβιάζεις τον κόκκινο σηματοδότη.
Μη μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς.
Δίνε προτεραιότητα στους πεζούς.
Σεβάσου τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Πριν ξεκινήσεις έλεγξε την ορθή και ασφαλή λειτουργία του οχήματός σου.

Καλές γιορτές με ασφάλεια στο δρόμο!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.