Το ζήτημα της εξαγωγής του κρόκου στην Κίνα έθεσε ο Γιάννης Θεοφύλακτος σε συνάντηση με Κινέζους ΒουλευτέςΣυνάντηση Ελλήνων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων της Κυβέρνησης με Κινέζους ομολόγους τους πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Θεοφύλακτος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έθεσε πρωτίστως στους Κινέζους Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Οικονομίας και Οικονομικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας το ζήτημα της εξαγωγής του κρόκου Κοζάνης στην Κίνα και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών σε ενεργειακά ζητήματα.

Περαιτέρω, ο κ. Θεοφύλακτος ενημέρωσε τους Κινέζους ομολόγους του για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και το πτωχευτικό δίκαιο στην Ελλάδα πριν και μετά την κρίση, αναλύοντας το κλασικό πτωχευτικό δίκαιο αφενός και το νόμο Κατσέλη/Σταθάκη για τα νοικοκυριά και τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις επιχειρήσεις αφετέρου.

Η κινέζικη αντιπροσωπεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το ζήτημα της εξαγωγής του κρόκου όσο και για τα ζητήματα πτώχευσης και σωτηρίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.