Δήλωση του Γ.Γ. Δήμου Κοζάνης Βασίλη Μπουγιοτόπουλου για την εισήγησή του στην Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης



Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τον απόηχο που δημιουργήθηκε γύρω από την εισήγηση μου στην Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης, και λόγω της θεσμικής μου θέσης αλλά του πολιτικού πολιτισμού που χαρακτηρίζει την παράταξή μας, θα ήθελα να αναφερθώ ειδικότερα στο περιεχόμενο όσων είπα, για να αποφευχθεί κάθε μεμονωμένη παρερμηνεία.

Το πλαίσιο της πολιτικής τοποθέτησης μου στην 8η τακτική Εκλογο Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Κίνησης ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ που έγινε στις 2/12/2018, αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το γενικότερο φαινόμενο που συνηθίζεται να αποκαλείται «διαπλοκή» και την άσκηση πολιτικής από τη Δημοτική Αρχή και την Οικονομική Υπηρεσία για την αποτροπή του, στο πλαίσιο της αρχής της Καλής Διακυβέρνησης.

Οι δηλώσεις μου δεν αφορούσαν σε κανέναν συγκεκριμένο πρόσωπο ή παράταξη που διατέλεσε διοίκηση στο Δήμο Κοζάνης. Αφορούσαν στις ενέργειες στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις που ταλάνιζαν γενικότερα τη δημόσια διοίκηση για χρόνια και που αντιμετωπίσαμε με την εφαρμογή του ISO ως τρόπο λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικών, αλλά και την πιστή εφαρμογή και πλήρη συμμόρφωση του Δήμου μας στο νέο νομοθετικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώθηκε με το Νόμο 4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων. Ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο πλέον στις οικονομικές ελίτ να επηρεάζουν τη διαδικασία των αναθέσεων και το οποίο πολύ συνειδητά ως Δημοτική Αρχή θωρακίσαμε επιπλέον με την τυποποίηση των διαδικασιών οικονομικής λειτουργίας.

Είναι αυτονόητο ότι ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ως πολίτης, αν είχα έρθει αντιμέτωπος ο ίδιος ή αν διέθετα στοιχεία από μαρτυρίες σχετικά με «χρηματισμούς» ή άλλες παράτυπες ενέργειες συγκεκριμένων πολιτικών ή υπηρεσιακών παραγόντων, ως στοιχείο μιας άλλης καθημερινότητας που όλοι διαβάζαμε σε δημοσιεύματα, θα είχα καταφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη.

Τέλος, όλοι γνωρίζουν ότι όσα περιστατικά με οικονομικές παραβάσεις και μη τήρηση των διαδικασιών εντοπίσθηκαν στο Δήμο Κοζάνης, έχουν ήδη παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί.

Βασίλης Μπουγιοτόπουλος
Γ.Γ. Δήμου Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δήλωση του Γ.Γ. Δήμου Κοζάνης Βασίλη Μπουγιοτόπουλου για την εισήγησή του στην Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

  1. Σωστός και ξεκάθαρος ο κ.μπουγιοτοπουλος
    Βλέπουμε τι αποκαλύπτουν κάθε μέρα τα πορίσματα στη βουλή σκάνδαλα, μίζες,κ.α δυστυχώς κάποιοι έχουν τι μύγα και μυγιάζονται στην Κοζάνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.