«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο δάσκαλος Γιάννης Γκαντρής από το Βελβεντό – Γράφει ο π. Κωνσταντίνος Ι. ΚώσταςΣτη μεγάλη χορεία των δασκάλων του ουρανού ανέβηκε (6-12-2018) ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ο δάσκαλος και επί σειρά πολλών ετών διευθυντής του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού Γιάννης Γκαντρής από το Βελβεντό σε ηλικία 80 ετών.

Είχα την ευτυχή και καλή συγκυρία να συνεργαστώ όλα τα χρόνια της δασκαλικής θητείας μου στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού με το δάσκαλο και διευθυντή Γιάννη Γκαντρή και οι αναμνήσεις μου είναι μόνο καλές.

Η παρουσία του δάσκαλου και διευθυντή Γιάννη Γκαντρή στο Σχολείο μας και ο τρόπος ο απλός, ο εγκάρδιος, ο ανοιχτός και ο ανθρώπινος της παιδαγωγικής, ο χωρίς ύφος, δασκαλικής- διευθυντίας του ήταν πάντα συναδελφικά ενωτικός και εύφορος ανάμεσα στον 20μελή περίπου Σύλλογο διδασκόντων και επιπλέον ήταν ενθαρρυντικός και ενισχυτικός στην παιδαγωγική και πολιτιστική μας εργασία μέσα στην τάξη και στην συνεργασία τμημάτων και τάξεων στις δραστηριότητες του Σχολείου, με συμμετοχή και στον καλλιτεχνικό χώρο με σπουδαίες (μέσα και έξω από το Βελβεντό) μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Ο δάσκαλος-διευθυντής Γιάννης Γκαντρής ήταν χαρισματικός χωρίς να μας το επιδεικνύει. Ίσως και να μην το ήξερε. Στο δάσκαλο-διευθυντή Γιάννη Γκαντρή μεταμορφώνονταν (έλιωναν, αποχτούσαν πρόσωπο) οι νόμοι του Υπουργείου της Παιδείας και το σύστημα της εκπαίδευσης και από απρόσωπα, ψυχρά και άτεγκτα, γίνονταν (πώς το κατόρθωνε! είναι αξιοθαύμαστο και σπάνιο) σχέση δημιουργίας και χαράς με το δάσκαλο και παρότρυνση στον καθένα δάσκαλο και στο σύνολο του Συλλόγου προσφοράς και αγάπης για τους μαθητές μας.

Κάθε χρόνο με τη λήξη του διδακτικού έτους το μήνα Ιούνιο, με εισήγησή του, τελούσαμε, με την παρουσία όλων των συναδέλφων (άλλοτε και με την παρουσία Σχολικών Συμβούλων και προϊσταμένων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Βελβεντού, τη Θεία Λειτουργία.

Νοιαζόταν πάντα για την προ-χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και στην οποία συμμετείχαμε όλοι, δάσκαλοι και μαθητές, με προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία.

Η απλότητα, το χαμόγελο, η καλή και ανοιχτή καρδιά, η ευχάριστη διάθεση του δάσκαλου-διευθυντή Γιάννη Γκαντρή είναι παρακαταθήκη για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού και γενικότερα για το χώρο της εκπαίδευσης, για την ενότητα, το καλό κλίμα και τη δημιουργική προσφορά των δασκάλων στους μαθητές.

Ο Θεός να τον αναπαύσει στην εν ουρανώ χορεία των δασκάλων ‘’εν χώρα ζώντων’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.