Καταγγελία κτηνοτρόφου από τη Σαμαρίνα κατά της Αστυνομίας την ώρα που βρισκόταν με το κοπάδι 3.000 ζώων σε περιοχή της Δεσκάτης



Προκαταρκτική διοικητική εξέταση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών για την καταγγελία μετακινούμενου κτηνοτρόφου από τη Σαμαρίνα, εις βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης, η οποία έγινε προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με κοινοποίηση μάλιστα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κτηνοτρόφου, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, ενώ βρισκόταν «με το κοπάδι των 3.000 ζώων σε περιοχή της Δεσκάτη», ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος βρισκόταν με πολιτική περιβολή, «κάλεσε αστυνομικούς με στολή» να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Τμήμα «για αναγνώριση στοιχείων».

Ο κτηνοτρόφος τονίζει ότι τις «δύο ώρες», που κρατήθηκε στο Τμήμα, το κοπάδι του, που ήταν αφύλακτο «είχε διασκορπιστεί σε όλα τα δάση της περιοχής», με αποτέλεσμα όπως αναφέρει οι λύκοι να κατασπαράξουν «50 πρόβατα», ενώ το κοπάδι του προξένησε καταστροφές «σε παρακείμενους αγρούς», με τις συνολικές ζημιές, όπως υποστηρίζει «να ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ».

Πηγές της Αστυνομίας επισήμαναν στην ΕΡΤ Κοζάνης ότι η προσαγωγή του κτηνοτρόφου έγινε προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, καθώς βεβαιώθηκε ότι απασχολούσε βοσκό χωρίς να το έχει δηλώσει, προκειμένου να του καταλογιστεί το Διοικητικό Πρόστιμο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της μέλος της οικογένειας του κτηνοτρόφου, επισήμανε προς την ΕΡΤ Κοζάνης ότι δεν ήταν η πρώτη περίπτωση εμπλοκής του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης, εις βάρος μετακινούμενων κτηνοτρόφων, ενώ τόνισε ότι δεν εισακούστηκε από τους Αστυνομικούς η έκκλησή του να μεταφέρει πρώτα το κοπάδι στο «κονάκι» του, προκειμένου να φυλαχτεί και μετά να γίνει η προσαγωγή του.

O ίδιος ο κτηνοτρόφος στην αναφορά-καταγγελία του επισημαίνει ότι είναι «βέβαιος» ότι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης, «ενδεχομένως να δημιουργήσει και νέα περιστατικά» στο μέλλον.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Σαμαρίνας, Γιώργος Τεκούσης, επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Δεσκάτης παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους των Γρεβενών, καθώς υπάρχουν πολλές καταγγελίες ντόπιων κτηνοτρόφων.

«Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι δικαιούνται από το Νόμο να διαμένουν μία ημέρα σε κάθε περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τεκούσης, επισημαίνοντας ότι «αυτό το σέβονται οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι», αλλά θα έπρεπε να το γνωρίζει και η Αστυνομία, όταν παρεμβαίνει.

Μάλιστα ανέφερε ότι πριν ένα χρόνο αναγκάστηκαν από την Αστυνομία τρία κοπάδια να βγουν μεσάνυχτα στο δρόμο, με κίνδυνο, τόσο στην ασφάλεια των κοπαδιών όσο και των διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καταγγελία κτηνοτρόφου από τη Σαμαρίνα κατά της Αστυνομίας την ώρα που βρισκόταν με το κοπάδι 3.000 ζώων σε περιοχή της Δεσκάτης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.